Paul Nizan Kimdir ?

Paul Nizan Kimdir ?

genel bakış

Paul-Yves Nizan (Fransızca: [nizɑ̃]; 7 Şubat 1905 - 23 Mayıs 1940) Fransız filozof ve yazardı.
Tours, Indre-et-Loire'de doğdu ve Paris'te öğrenim gördü ve burada Lycée Henri IV'te arkadaş olan Jean-Paul Sartre ile arkadaş oldu. Fransız Komünist Partisinin bir üyesi oldu ve 1939'da Molotov-Ribbentrop Paktı'nı dinledikten sonra partiden istifa etmesine rağmen yazısının çoğu politik inançlarını yansıtır. Alman ordusuna karşı savaşarak Dunkirk Savaşı'nda öldü. II. Dünya Savaşı'nda.
Yapıtları arasında Antoine Bloye (1933), Le Cheval de Troie [ Truva Atı ] ve La Conspiration [ The Conspiracy ] (1938) adlı romanların yanı sıra "Les Chiens de garde" ["The Watchdogs"] (1932) adlı romanlar yer almaktadır. ) ve 1960 yılında Sartre tarafından bir önsözle yeniden yayınlandığında yeni bir dinleyici kitlesine tanıtan "Aden Arabie" (1931). Özellikle, "Ben yirmi yaşımdaydım, herkesin hayatının en güzel yılları olduğunu söylemesine izin vermeyeceğim" ( J'avais vingt ans. Evet ya da ne var? . ) '68 Mayıs ayında öğrenci protestosunun en etkili sloganlarından biri oldu.


1905-1940
Fransız roman yazarı, eleştirmen, filozof.
Tours'da doğmuş.
1930'larda, Faşist Komünist Partisinin bir üyesi olarak anti-faşist kültürel hareket sırasında Halk Cephesi üyesi olarak hareket ederek, '39 Alman Çılgın Antlaşması'na ve sonraki II. Dünya Savaşı'nın ölümüne muhalefet edildi ölüme. Komünist partinin savaştan sonra hain olarak suçlanmakla suçlanmasından sonra, yakın dostların çabaları Sartre ve ark. Şereflerini geri kazanmak için 60'lı yıllarda genç neslin birçok okuyucusunu aldı ve büyük bir etkisi oldu. Ayrıca 60'lı yılların sonlarında Japonya'da "Aden Arabia" ('31 yıl), "köpekleri izle" ('32 yıl), "komplo" ('38 yıl), "Antoane Anne Bloisie" (' 33) vb.

Okunma: 433