Off road vinc nasil kullanilir?

Off road vinc nasil kullanilir?

Blog Off road vinc nasil kullanilir?

Off road vinç nasıl kullanılır?

Off Road Vinç Kullanım Teknikleri

Sabit bir noktada bağlı vinç sayesinde çekme ile doğrudan çekme. Yol üzerindeki bir ağaç veya parçayı kaldırmak için farklı bir parçayı kullanarak yol açma. Yere saplanmış bir aracın farklı bir aracın vinci ile çekilmesi (bu durumda her iki araç da 4×4 özelliğe sahip olmalıdır.)

Off Road Vinç nedir?

4×4 Arazi Araçları,Pikaplar,Kurtarıcılar ve Tarımsal İşlerde Kullanılabilen Elektrikli Vinçler Çekme Amaçlı Kullanılır. Bu Sebeple En başta Kaldırma için Kullanılmayacağını Belirtmeliyiz.Elektrikli Off Road Vinçleri 12 ve 24 Volt Seçenekleri ile Araçlardaki Voltaja Göre Belirlenir.

Vinç makarası ne işe yarar?

Makara üzerine zincir, halat, ip ya da çelik halatların bağlı olduğu makara, bu zincir, ip ve halatları hareket ettirmekte güç dengesi sağlayan ve kuvvetin eksenini değiştiren ilk basit off road aksesuarları makinasıdır. Makara sistemi fiziksel olarak vincin kaldırma kuvvetine destek sağlayan önemli bir sistemdir.

Vinç battaniyesi ne işe yarar?

Örneğin vinç battaniyesi dediğimiz ürünle çekme sırasında halatın üstüne atılarak her hangi bir kopma anında halatın savrulmasının önüne geçmiş olursunuz. Vinç halatı kendini yere bırakır.

Araç vinç ne işe yarar?

Vinçler yüklerin bir yerden başka yere hasar almadan nakledilmesini sağlar. İnsan gücü ile veya bir yükü bir yerden başka yere sürterek götürmek neticesinde yüke zarar gelebilir. Özellikle sarsıntıya hassas yükler bu tip bir taşımada onarılmaz hasarlar alabilir.

Denge makarası ne işe yarar?

Tavan vinçlerinin indirme kaldırma işlemini yaparken çelik halatlar kullanılır. Vinç sistemlerinin kaldırma kapasitesine uygun olarak kalınlık ölçüleri değişkenlik gösteren çelik halatlar denge makarası ismi verilen çelik hareketli bir parça ile dengelenir ve yük dağılımı eşitlenir.

Kule vinç nedir ne işe yarar?

Kule vinç, inşaat sektöründe kullanılan önemli iş makinaları arasında yer alır. Şantiyelerde sabit ya da hareketli haliyle bina üretiminde gerekli yüklerin düşey ve yatay eksende taşınmasını sağlar.

Kule vinç neden devrilir?

Kontrollerin yetersiz ya da dikkatsizce yapılması Kaldırma ekipmanlarının enerji hatlarına temas etmesi Kaldırma ekipmanının devrilmesi. Bomun çökmesi. Dayama ayaklarını yanlış kullanmak.

Okunma: 343