Obusler kim yapti

Obusler kim yapti

Cankurtaranlar Obusler kim yapti?

İçindekiler

Obüsler kim yaptı?

ASELSAN’ın önemli projelerinden biri olan Fırtına OBÜSÜ, kundağı motorlu bir topçu silah sistemidir. Projelendirmesi, tasarımı, üretimi ve tedariği tamamen millidir. Üretimi, Sakarya’nın ilçesi olan Arifiye’de gerçekleşmektedir.

Çekili top ne demek?

cekili obus: tek basina hareket edemeyen, askeri kamyon ve jiplerin arkasinda romork gibi cekilen turdur. obusun toptan farki “ust aci grubu” denilen 45 derece ve daha uzerinde acilarla da ates edebilmesidir. bu da obuse sutre gerisine atabilme imkani verir.

Obüs atışı kaç km?

Her türlü arazide hareket yeteneğine sahip olan Obüs’ler 21 beygir/ton güç ağırlık oranına sahiptir. Aselsan’ın ADOP-2000 sistemine entegre olan atış sistemi sayesinde 40 km atış menziline sahip olan araçlar, saatte 65 km hızla hareket edebiliyorlar.

Obüs Tank mı?

Obüsler, tanklar gibi savaş alanı içerisinde görev almazlar. Cephe gerisinden, koordinatı bilinen bir bölgeye doğrudan görmeyerek atış gerçekleştirirler. Yani, obüs namlusunu üst açı grubuna getirerek herhangi bir tepe veya dağ gibi yükseltinin arkasındaki hedefleri vurmak mümkündür.

Obüs topları ne zaman yapıldı?

Obüsün gövdeve kule tasarımları ve analizleri modern tasarım programları kullanılarak tamamen bilgisayar ortamında yapılmıştır. Prototip obüsün gövde, kule ve süspansiyon sistemlerinin üretimi Eylül 2000’de yurtdışından tedarik edilen komponentlerin entegrasyonu ise Aralık 2000’de tamamlanmıştır.

Obüsler ne işe yarar?

Obüs, üst açı grubu atışlarda barut haklarının vuruş bölgeleri üst üste binen, görerek veya görmeyerek (gözetleyici ile) ateş edebilen ateşli silah.

Fırtına obüs motoru yerli mi?

T-155 Fırtına, Türkiye tarafından üretilen kundağı motorlu topçu sistemine sahip bir obüs.

Yerli motor var mı?

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI)’de 2012 yılında imzası atılan TEI-PD170 Operatif İHA Motor Geliştirmesi Projesi (SSB-TEI) kapsamında yapılan ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli motoru olma özelliği taşıyan TEI-PD170’nin seri üretim ilk partisi bugün düzenlenen tören ile teslim edildi.

https://www.youtube.com/watch?v=qmVHXVWMzQ8

Okunma: 319