Nufus cuzdanim kayip ucaga nasil binerim?

Nufus cuzdanim kayip ucaga nasil binerim?

Yönergeler Nufus cuzdanim kayip ucaga nasil binerim?

İçindekiler

Nüfus cüzdanım kayıp uçağa nasıl binerim?

Geçici Kimlik Belgesi! Havalimanında İç Hatlar Emniyet Büro Amirliğine gidiyorsunuz, size bir belge doldurtuyorlar. Daha sonra bu belgeyi GBT ve Mernis sistemlerinden kontrol edip bilgiler doğru ise size Geçici Kimlik Belgesi veriyorlar. Burada önemli olan uçuşunuza en az yarım saat kala başvuruyor olmanız.

Kimlik fotoğrafı ile uçağa binilir mi?

Nüfus cüzdanında (kimliğinde) fotoğraf (resim) olmayan 15 yaşından büyük yolcular uçuşa katılamazlar. Bu uygulamanın nedeni , kanun gereğince ; 15 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının nüfus cüzdanında fotoğraf olması zorunluluğudur.

Nüfus cüzdanımı kaybettim ne yapmam lazım?

Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir. Nüfus Müdürlüğünde bulunan yetkili kişiye nüfus cüzdanınızı kaybettiğinizi yenisi istediğinizi bildirin. Yetkili kişi size bir form uzatarak bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

Kimlik kaybetme cezası ne kadar?

Kimlik kaybetme cezası 6661 Sayılı Kanun ile tamamen yürürlükten kaldırılmıştır. Kimliğini kaybeden Vatandaşlardan kesinlikle herhangi bir ceza ücreti alınmamaktadır.

Kayıp kimlik ne kadar sürede çıkar?

Nüfus Müdürlüklerinde başvurunu yaptıktan sonra yeni kimlikler kaç günde gelir şeklinde yapılan soruya özetle 5 – 10 gün içinde cevap vermiş olunuyor. Ancak Covid – 19 tedbirleri kapsamında kargo süreçleri uzayabilir. Asgari 5 gün olmak üzere 10 gün içinde evinize teslim edilecektir.

Uçağa binmek için PCR testi şart mı?

COVID-19 bağışıklığı bulunan kişiler için aşı ve PCR testi gerekmemektedir. COVID-19 hastalığını geçirmiş olup, pozitif sonuçlu PCR testinin üzerinden en fazla 180 gün geçmiş olan yolcularımız bağışık kabul edilmektedir.

Pasaport yerine geçen belgeler nelerdir?

İdari Mektup,

Gemiadamı Cüzdanı, Uçak Mürettebatı Belgesi, Demiryolu Personeli Kimlik Belgesi, Hudut Geçiş Belgesi, Seyahat Belgesi, Mültecilere Mahsus Seyahat Belgesi.

Okunma: 319