Netstat an komutu ne ise yarar?

Netstat an komutu ne ise yarar?

Blog Netstat an komutu ne ise yarar?

İçindekiler

Netstat an komutu ne işe yarar?

netstat (network statistics) ağ bağlantıları (hem gelen hem giden), yönlendirme tabloları ve ağ arayüzü istatistiklerini görüntüleyen bir komut satırı aracıdır. netstat komutu UNIX, Linux ve Windows NT tabanlı işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Netstat r komutu ne işe yarar?

netstat -r: Yönlendirme Tablosunu Gösterir. netstat -v: En Önemli Netstat Komutu Olan -v, -b İle Birlikte Kullanılırsa Tüm Çalışan Dosyalar İçin Bağlantı ve Bağlantı Noktası Oluşumu İle İlgili Bileşenlerin Sırasını Gösterir.

Netstat established ne demek?

Netstat çıktısında yer alan bağlantı durumlarının anlamları ESTABLISHED : Soket bağlantı gerçekleşmiş durumdadır. TIME_WAIT : Soket kapandıktan sonra gelebilecek paketleri alabilmek için beklemektedir. CLOSED : Soket kullanılmamaktadır. CLOSE_WAIT : Karşı uç bağlantıyı kapatmıştır.Soketin kapanması beklenmektedir.

Netstat nasıl açılır?

Başlat ekranında ” cmd ” yazarak komut satırı penceresini açabilirsiniz. Açılan pencerede ” netstst -na “ netstat ile birlikte kullanılan parametlerin anlamları aşağıdaki gibidir. -a : Tüm aktif bağlantıları ve bilgisayarın dinlediği TCP ve UDP portları görüntüler. -n : Aktif TCP bağlantılarını görüntüler.

FIN_WAIT_2 ne demek?

FIN_WAIT_2: Bağlantı sonlandırma isteğini(FIN bayraklı ilk paket) alan taraf(B) bu pakete karşılık olarak ACK(onay) bayraklı TCP paketi hazırlar ve gönderir ve durumunu CLOSE_WAIT’e alır.

NSlookup komutu nedir?

NSlookup komutu, bir sayfanın TCP/IP numarasını bulunmasına yardımcı olur. Domain adları ve ip adresleri ile ilgili olarak sorgulama desteği sunar. Nslookup.exe, DNS sunucuları üzerinde kontrol ve sorun giderme için kullanılan bir komut satırı aracıdır. Bu araç TCP/IP protokolüyle beraber yüklenir.

NC komutu ne işe yarar?

Netcat’in komut halini “nc” olarak kullanıyoruz. Bu komutun temel amacı networkler arasındaki veri okuma / yazma işlemlerine dair işlemlerdir. Diğer Linux komutlarına göre genç sayılsa da çok kullanışlı ve sevilen bir komuttur. Netcat, Hobbit isimli bir hacker tarafından yazılmıştır.

Fin_wait_1 nedir?

FIN_WAIT1 : Soket kapatılmış, bağlantı sonlandırılmak üzeredir. LISTEN : Soket gelebilecek bağlantılar için dinleme konumundadır. CLOSING : Yerel ve uzak soketler kapatılmış fakat tüm verilerini göndermemiş durumdadır. Tüm veriler gönderilmeden soketler kapanmaz.

UDP nedir ne ise yarar?

UDP (User Datagram Protocol) Türkçesi ile Kullanıcı Veribloğu İletişim Kuralları, TCP/IP protokol takımındaki iki aktarım katmanı protokolünden bir tanesidir ve verilerin bağlantı kurmadan yollanmasını sağlamaktadır. UDP güvenilir olmayan bir aktarım protokolü olarak nitelendirilmektedir.

Okunma: 343