Nemli yer tesisatinda kullanilan malzeme nasil olmalidir

Nemli yer tesisatinda kullanilan malzeme nasil olmalidir

İçindekiler

Nemli yer tesisatında kullanılan malzeme nasıl olmalıdır?

Nemli yerde kullanılan tüm malzemelerin su, nem, toz gibi dış etkenlerden etkilenmeyecek şekilde imal edilmesi gerekir. Bundan dolayı nemli yer elektrik tesisatında da bu tip yani etanş malzemelerden faydalanılır.

Nemli yerlerde nasıl malzemeler kullanılır?

Piyasada nemli yer gereçlerine kısaca antigron malzeme denir. Nemli yer malzemeleri endüstride; sabun, boya, kimya, galvaniz fabrikaları, benzin depolan, buzhane, çamaşırhane, su deposu gibi yerlerde kullanılır. Nemli yer malzemeleri ile yapılan tesisatta, tesisatın çalışmasıyla birlikte gö- rünüm de çok önemlidir.

Lamba anahtarı nasıl takılır?

Tek Kutuplu Elektrik Anahtarı Nasıl Bağlanır?

Mavi renkli olan nötür kablodan bir klemens yardımı ile bir kablo çekin. Çektiğiniz bu kablo ile ampul duyuna bağlantı yapın. Siyah ya da kahverengi olan faz hattı kablosundan yine bir klemens yardımı ile kablo çekin. Çektiğiniz bu kabloyu anahtarın L kontağına vidalayın.

Nemli yer priz nedir?

Nemliyer – Antigron (Etanş) Priz Nemliyer tesisatında kullanılan prizler, nem, toz, su, patlayıcı ve yanıcı gaza karşı koruyucu içerisine alınmıştır. Dış çerçevesi sert PVC madde, termoplastik malzemeden veya bakalit malzemeden üretilmiştir.

Etanj tesisatı nedir?

Özel nemli yer (etanj – etanş ) malzemeleri kullanılarak yapılan tesisatlardır. Etanj malzemeler içerisine su, nem, gaz vb. girmesini engelleyecek şekilde imal edilmişlerdir. Etanj malzemelerde özellikle conta rakor vs. malzemeler dikkatle kullanılmalıdır.

Anahtar çeşitleri nedir?

Yapıları bakımından komütatör anahtar, adi anahtar ve vaviyen anahtar olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra kullanım alanlarına göre sıva altı ya da sıva üstü anahtar olmak üzere iki gruba ayrılmaktadırlar. Elektrik panolarının aydınlatma sisteminde sıva üstü anahtar kullanılmaktadır.

Nemli yer tesisatı nedir?

Özel nemli yer (etanj – etanş ) malzemeleri kullanılarak yapılan tesisatlardır. Etanj malzemeler içerisine su, nem, gaz vb. girmesini engelleyecek şekilde imal edilmişlerdir.

Şebeke prizi nedir?

Priz, Şebeke elektriği ile çalışan cihazları elektrik şebekesine bağlamak amacıyla cihazın kablosu ucundaki fişin takıldığı kendisi şebeke ile bağlantılı gereç. Prizlerin hem kullanıcıyı, hem cihazı, hem de şebekeyi elektrik kazalarından korumak için şekillendirilmiş bir çok çeşitleri vardır.

Erkek priz ne demek?

eskiden fiş prize takılır olay biterdi. kısacası teknoloji geldi mertlik bozuldu. fişin ve prizin bile kafası karıştı. ups prizleri topraklama için ortasında bulunan parçadan dolayı daha erkeksi priz olarak adlandırılabilinir.

Elektrikte Etanj nedir?

Etanj sözlük anlamı; Fransızcadan dilimize gelmiş ve “su geçirmez” anlamındadır. Daha geniş alan aydınlığı sağlayan, göz kamaşmasını azaltan yansıtma yapıları ile daha aydınlık ve etkili yapay ışık oluşturabilmek için aydınlatma armatürlerini kullanırız.

Etanj malzeme ne demek?

Peki etanj sıfatı ne demektir? Bir elektrik malzemesinin önünde etanj sıfatı var ise o malzeme nemli yerlerde kullanılabilir demektir.Yani örnekğin banyomuzda priz veya anahtar varsa (anahtarın banyoya koyulması yanlıştır priz ihtiyaca göre konabilir) etanj olmalıdır.

Okunma: 375