Blog ND filtre yerine ne kullanilabilir? by Admin Eylül 19, 2020
İçindekiler
ND filtre yerine ne kullanılabilir?Eğer fotoğraf çekiliyorsa, çekildiği anda ve yerde fotoğrafı çekenin istediği şekilde pozlama sonucu alınmalıdır. Bu nedenle ND filtreler faydalı araçlar haline geliyor. Eğer ND filtreniz yoksa, makinenizin Multi-Exposure menüsüne girip, ayarını Average Exposure yaparak, kaç poz çekeceğinizi ayarlıyorsunuz ve “Voila!”.
10 stop ND filtre nedir?ND filtrenin özelliği ışık yoğunluğunu doğal bir şekilde aktararak renk kayıplarının yaşanmasını engellemektir. ND filtreler siyah ve gri cama sahiptir ve pozlamayı düşürücü etki yaratır. ND filtre ışığı doğal şekilde azaltmasıyla yüksek f değerinde diyaframı düşürerek çekimler yapmanıza imkân sağlar.
Polarize nasil yapilir?
Cep telefonunuzun ekranı açıkken güneş gözlüğünüzü ekrana yaklaştırın. Ardından güneş gözlüğünüzü yatay konumdan dikey konuma getirin. Bunu yaparken ekranı tamamen siyah görüyorsanız yani ekran kararıyorsa ya da renk değişimi oluyorsa gözlüğünüzde polarize cam kullanılmış demektir.
Polarize filtre ne demek?
Fotoğrafçılıkla uzun yıllardır kullanılan filtrelerden biri de polarize filtredir. Objektifin önüne takılarak kullanılan bu filtre türü, sadece istenen yönde yansıyan ışığın fotoğraf makinesi sensörüne ulaşmasını sağlar. Böylece cam, metal ya da su birikintisi gibi yüzeylerde görülen yansıma ortadan kaldırılabilir.
Uzun pozlama için hangi filtre?Uzun pozlama fotoğrafçılarının alet çantasının baş kahramanı ND filtreler, tıpkı güneş gözlüğü gibi vazife görüyorlar ve ışığı önemli ölçüde keserek pozlama süresini uzatabiliyorlar.
Polarize filtre ne zaman kullanılır?Polarize filtre konunun renklerini yoğunlaştırıp, doğadaki su veya cam gibi yüzeylerden yansıyan ve parlamaya sebep olan ışığın kameraya ulaşmasını önlemekte kullanılır. Polarize filtrenin en önemli kullanım alanı manzara çekimlerinde görülür.
Polarize neden yapılır?
İlk kez 1940’lı yıllarda fotoğraf çekimi sırasında meydana gelen ışık yansımalarını engellemek amacıyla kullanılmıştır. Günümüzde ise, polarize film tabakası, işlenmemiş camın içine yerleştirilerek güneş gözlüğü sektöründe de kullanılıyor. Bu sayede, camın göz kamaştırıcı ışık yansımalarını emmesi sağlanıyor.
Okunma: 382