N93 ne demek?

N93 ne demek?

Nesne N93 ne demek? by Admin Ağustos 4, 2020 N93 ne demek?

N93: Anormal uterus ve vajina kanamaları, diğer.

Anormal kanama nedir?

Anormal kanama ise, herhangi bir neden olmadan, adet kanamalarının düzensiz olması veya durmayan uzun süreli kanama olmasıdır. Üreme çağındaki kadınların yüzde 10 ile 30’unda, menopoza yakın kadınların ise yüzde 50’sinde görülür. Kanamaların çoğu düzenli yumurtlama olmadığı için ortaya çıkar.

Anormal uterus kanamaları nelerdir?

Anormal Rahim (Uterin) Kanaması Nedir? Anormal rahim kanaması; adet dönemleriniz arasında kanama, adet kanamanızın çok uzun sürmesi veya aşırı derecede fazla olması anlamlarına gelebilir. Normal bir adet kanaması tipik olarak yaklaşık beş gün sürer ve 21 ila 35 günde bir gerçekleşir.

Menometroraji nedir ne demek?

Menometroraji: Tamamen düzensiz aralıklarla, fazla miktarda ve uzun süren anormal kanama. Polimenore: Düzenli aralıklarla ama 21 günden daha sık kanama. Oligomenore: 36 günle 6 ay arasında değişen aralıklarla gelen kanama. Amenore: En az 6 ay kanamanın olmaması. gibi düzensizlikler; adet kanama düzensizlikleridir.

Anormal uterus ve vajina Kanamalari diğer Tanimlanmiş nedir?

Disfonksiyonel Uterin kanamalar (DUK) Üreme çağında görülen ve herhangi bir organik nedene bağlı olmayan, hormonal mekanizmalar sonucu oluşan anormal vajinal kanamalardır.

Hemartroz ne demek?

Akut hemartroz (eklem içine kanama) atakları genellikle bebeğin yürümeyi öğrenmesiyle başlar. Kanama eklemde uyuşma, sıcaklık hissi ve sızlama ile kendini gösterir. Spontan veya travma sonrası sinovyal damarlar yırtılabilir, eklem kavitesinde kan birikir ve basınç artar.

Menometroraji neyin belirtisi?

Yoğun Ve Düzensiz Kanama Neden Olur? (Menometroraji) Organik kökenli adet düzensizlikleri: Üreme organları ile ilgili çeşitli problemlerden kaynaklanır. Rahim içine doğru büyüyen ve baskı yapan myom (ur), polip, tümör veya yumurtalık kistleri gibi problemler bu tür adet düzensizliklerinin sebebidir.

Okunma: 344