Mustafa Kemal Kurtulus savasinda en buyuk destegi kimden almistir

Mustafa Kemal Kurtulus savasinda en buyuk destegi kimden almistir

Trend olan Mustafa Kemal Kurtulus savasinda en buyuk destegi kimden almistir? by Admin Temmuz 22, 2020

İçindekiler

Mustafa Kemal Kurtuluş savaşında en büyük desteği kimden almıştır?

E. Tümgeneral Dr. Sıtkı Aydınel, Kurtuluş Savaşı’nı başlatırken Atatürk’ün tek güvendiği kuvvetin ‘Türk halkının namus cephesi’ olduğunu açıkladı. Emekli olduktan sonra Türk Tarihi doktorası da yapan Aydınel, Atatürk’ün bu cepheye olan güvenini, savaş sonrası İzmir’de gururlanarak anlattığını da açıkladı…

Kurtuluş savaşı hangi olayla başlar?

Resmi kaynaklara göre Kurtuluş Savaşı 15 Mayıs 1919’da Yunan askerlerinin İzmir’i işgal etmesiyle başlamıştır. Bazı kaynaklar ise savaşın başlangıç tarihi olarak Atatürk’ün Samsuna çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919 tarihini vermektedir. Savaş toplamda 3 yıl sürmüş ve 11 Ekim 1922’de sona ermiştir.

Kurtuluş savaşında kimden yardım aldık?

Tarihçi yazar Mustafa Solak’a göre Kurtuluş Savaşı süresince SSCB, Hindistanlı Müslümanlar, Azerbaycan, İtalyanlar ve Fransızlardan yardım geldi.

Kurtuluş Savaşı kaçıncı dünya savaşıdır?

Türk Kurtuluş Savaşı, İstiklal Harbi veya Millî Mücadele, I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleri’nce işgali sonucunda Mîsâk-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için 1919-1922 yılları arasında gerçekleştirilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadeledir.

Kurtuluş Savaşı kim başlattı?

19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkan Atatürk, böylece kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu Doğu’da Ermenilerle; Güney’de Fransızlar ve Ermenilerle; Batı’da ise Yunanlılarla mücadele etmiştir.

Kurtuluş Savaşı kimler katıldı?

8 Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve İstiklal Hikâyesi

Şahin Bey. Gördesli Makbule. Sütçü İmam. Satı Çırpan. Fevzi Çakmak. Nezahat Onbaşı Yörük Ali. Kara Fatma.

Kurtuluş savaşında Afganistan yardım etti mi?

“Afganistan’dan destek yok ama Afganistan’a destek var” Aksine Afganistan 1919’da bağımsızlığını kazandığında kendi ayaklarının üstünde durabilmesi için Afganistan’a Kurtuluş Savaşı esnasında ve sonrasında Türkiye destekte bulunmuştur.

Okunma: 318