Muromachi Dönemi Nedir ?

Muromachi Dönemi Nedir ?

genel bakış

Muromachi dönemi ( 室町時代 Ayrıca Muromachi döneminin, Aşikaga dönemin veya Aşikaga dönemi) olarak bilinen Muromachi Jidai, yaklaşık 1336 1573 dönemi için çalışan Japon tarihinin bir bölümüdür Muromachi veya Aşikaga şogunluğu yönetişimi (Muromachi bakufu veya Aşikaga bakufu işaretler resmi olarak 1338'de ilk Muromachi shōgun , Ashikaga Takauji tarafından kuruldu, iki yıl sonra emperyal kuralın Kenmu Restorasyonu (1333–36) sona erdi. Bu hattın 15. ve son shogunları Ashikaga Yoshiaki'nin Oda Nobunaga tarafından Kyoto'daki başkentten sürüldüğü 1573 yılında sona erdi.
Kültürel bir bakış açısından, dönem Kitayama ve Higashiyama dönemlerine (daha sonra 15. - 16. yüzyılın başlarına) bölünebilir.
Muromachi döneminin 1336'dan 1392'ye kadar olan ilk yılları Nanboku-chō veya Kuzey ve Güney Mahkeme dönemi olarak bilinir. Bu dönem Kenmu Restorasyonu'nun ardındaki imparator Go-Daigo'nun destekçilerinin direnişiyle belirgindir. 1465'ten Muromachi döneminin sonuna kadar olan yıllar, Sengoku dönemi veya Savaşan Devletler dönemi olarak da bilinir. Her iki ashikaga dönemi. 1536 yılına kadar Ashikaga Takashi'nin 1336 yılında Muromachi shogunatını açtığı 15inci döneme kadar olan süre, 15'inci nesil genel Yoshiaki Oda'nın Kyoto'yu Nobunaga Oda'ya sürdüğü ve topçuların yok edildiği dönemdi. Başlangıç ​​ve son hakkında çeşitli teoriler var. Kamakura shogunate'nin yıkımından çıkan çalkantılı dönem, Yoshimitsu'nun 3. generali tarafından ulusun birleşmesine kadar yaygın olarak Kuzey-Güney sabahı olarak adlandırılır. Tsunete'den sonra · Medeniyetin rahatsızlığı Savaşan Devletler Dönemi olarak adlandırılır.
→ Ayrıca Bakınız Yoshimi Ashikaga | Kobayakawa klan | Sagara Bay | ana gün | Japonya | sulh hakimi | Masuda Bay | Matsuura Bay

Okunma: 343