Muhasebe analizleri kapsamında finansal tablolarda yer alan temel faaliyetler nelerdir?
Finansal Tabloların analiz edilmesindeki temel amaç işletmelerin finansal tablolarından hareketle dört temel durum olarak bilinen : İşletmenin Likidite Durumu. İşletmenin Faaliyet Etkinliği (Verimlilik) Durumu. İşletmenin Finansal (Mali) Durumu.
Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğinde yer alan finansal tabloların amaçları nelerdir?
Finansal tabloların amacı, işletmenin finansal durumu, finansal performansı ve nakit akışları hakkında ilgili tarafların alacakları kararlarda faydalı olacak nitelikte finansal bilgi sunmaktır. Finansal tablolar ayrıca, yöneticilerin işletmenin kaynaklarını ne etkinlikte kullandıklarını gösteren bilgiler sağlar.
Finansal tablo kalemleri arasındaki anlamlı ilişkilerden yararlanılarak hesaplanan oranlara dayanan analiz tekniği nedir?
Rasyo ya da diğer adıyla “oran analizi” işletmenin finansal sonuçlarını hızlı ve farklı açılardan değerlendirebilmek için kullanılan bir analiz türüdür. Rasyo analizlerinde finansal tablolarda yer alan çeşitli hesaplar arasındaki ilişkiler matematiksel (oransal) olarak gösterilmektedir.
Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğlerinde ek finansal tablolar nelerdir?TABLOLAR İLE EK MALİ TABLOLAR Gelir Tablosu 3. Satışların Maliyeti Tablosu 4. Fon Akım Tabloları 5. Nakit Akım Tablosu 6. Kâr Dağıtım Tablosu 7. Öz Kaynaklar Değişim Tablosu Bu tablolardan, bilanço ve gelir tablosu dipnotları ve ekleri ile birlikte temel mali tabloları, diğerleri ise ek mali tabloları oluşturmaktadır.
Oranlara dayanan analiz tekniği nedir?
Malî tablolarda en az iki sınıfın ya da grubun oranlanarak analiz edilmesine ve yorumlanmasına dayanır. Finansal tablolarda yer alan kalemler arasında matematiksel ilişki kurmak suretiyle bu kalemlerin birbirinin yüzdesi ya da katı biçiminde analiz etmeye yönelik analiz tekniğine oran analizi denir.
Okunma: 376