Muayene icin sizdirmazlik raporu sart mi?

Muayene icin sizdirmazlik raporu sart mi?

Muayene için sızdırmazlık raporu şart mı?

Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı bir genelge ile özellikle muayene sırasında istenen ve TMMOB tarafından verilen LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunu yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkardı.

LPG ithalatını kimler yapabilir?

Madde 36 — LPG’nin ihracı, Rafinerici Lisansı ve LPG Dağıtıcı Lisansı sahiplerince yapılır. LPG ithalatı, belirli teknik ölçüm ve analizleri yapabilecek donanımı haiz laboratuarlara sahip LPG İhtisas Gümrük İdareleri’nden yapılır.

Gaz muayenesi nerede yapılır?

LPG li araçların periyodik muayeneleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uygun şekilde yapan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında yaptırılıyor. 197 sabit ve 73 adet gezici olmak üzere toplam 270 istasyondan birinde aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz.

LPG nereden ithal ediliyor?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) “2018 Mart ayı LPG Piyasası Raporu”na göre, rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerince en çok LPG ithalatı yapılan ülkeler sırasıyla Cezayir, Norveç, ABD, Rusya, Kazakistan, Libya ve Ukrayna oldu.

Egzoz Gazı Ölçüm Muayene belgesi nereden alınır?

Egzoz gazı emisyon ölçümünü tüm TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları veya yetkili özel istasyonlardan yaptırabilirsiniz. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmak için bazı belgeler gerekmektedir.

LPG nedir nasıl elde edilir nerelerde kullanılır?

LPG ham petrolün rafinelerde damıtılması sonucunda yada doğalgazın ayrıştırma işlemlerinden geçmesi ile elde edilir. Bileşimi %70 bütan, %30 propan gazıdır. Basınç altında sıvılaştırılan LPG gazı, böylelikle daha kolay depolanır ve daha kolay taşınır. Çünkü bir litre LPG, gaz haline geçince 250 litre hacim kaplar.

LPG tank tarihi geçerse muayeneden geçer mi?

LPG Tank değişiminden sonra muayene istasyonunda yapılan işlemler kolaydır. Araç muayenesinde önemli olan noktalardan biride LPG tankınızın yaşıdır. Araç muayeneniz sırasında LPG tank süresi 10 yılı geçtiği görülürse aracınız muayeneden geçemez ve sizden tüp tankının yenilenmesi istenir.

Okunma: 318