Popüler Misir neden kardeslenme yapar?
İçindekiler
Mısır neden kardeşlenme yapar?
Mısırda kardeşlenme çeşitlere göre değişmektedir. Özellikle kurak bölgelerde ve tane üretimi için üretilen mısır çeşitlerinde kardeşlenme istenmez. Silajlık olarak yetiştirilen çeşitlerde ise kardeşlenme istenir.
Mısırda döllenme kaç gün sürer?
Bir bitkinin çiçektozu verme süresi 1 hafta yada 10 gün sürer. Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır.
Mısır’a kükürt ne zaman atılır?
Ekim öncesi gerçekleştirilen taban gübre uygulamasında topraktaki yetersizliğe bağlı olarak; azot, fosfor, potasyum, kükürt ve çinko gibi besin elementlerinin miktarlarındaki eksikliklerin takviyesi gerekmektedir. Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir.
Mısır ne kadar sürede kurur?
Mısır örneklerinin koçan halinde günes altında kurutmada ortalama olarak 70 gün olarak, gölge altında kurutmada ortalama olarak 90 gün olarak tespit edilmistir. Bu değerlerde koçan mısırın yığın miktarına bağlı olarak değismektedir. Mısırın kurutma makinasında kurutulması kuruma süresini önemli ölçüde etkilemektedir.
Mısır kaç günde çıkar?
Dikildikten 1 ay sonra mısırın ilk çimlenme belirtileri toprağın üzerinde görülebilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde mısırın olgunlaşması sonucu hasat dikimden 90-130 gün geçtikten yapılabilir.
Mısır’a kükürt atılır mı?
Çok ince öğütülmüş, toz halindeki kükürt kullanılmalıdır. Toprağa taban gübresi olarak uygulanan toz kükürt pH değerini azaltmanın yanı sıra, toprakta var olan fakat kullanılamayan diğer besin elementlerinin de alınabilirliğini arttıran bir etkiye yol açar.
MAP gübresi Mısır’a ne zaman atılır?
6 yaprak dönemine ulaşmış mısırlara 4-6 saat aralığında yağmurlama yapılmalıdır. yağmurlama ile birlikte dekara 6-8 kg %21 amonyum sülfat, 2-3 kg MAP gübreleri vermemiz uygun olacaktır.
Okunma: 382