Misafir ogrenci olarak adres degisikligi nasil yapilir?

Misafir ogrenci olarak adres degisikligi nasil yapilir?

Yönergeler Misafir ogrenci olarak adres degisikligi nasil yapilir? by Admin Mayıs 25, 2020 Misafir öğrenci olarak adres değişikliği nasıl yapılır?

Misafir öğrenci olarak adres değişikliği nasıl yapılır? Ancak söz konusu adreste yaşayan birisi olduğu takdirde yani misafir, öğrenci gibi ikametgâh bildirimi yapacak kişinin nüfus müdürlüğüne, evde yaşayan kişi ile birlikte başvurması gerekmektedir.

Ikamet adresini nasıl değiştirebilirim?

İkametgah adres değişikliği için 2 farklı yöntem vardır. Bunlardan biri Nüfus Müdürlükleri, bir diğeri de e-Devlet sistemidir. Nüfus Müdürlükleri şubelerine giderek adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Yapacağınız değişiklik işlemi doğrultusunda size değişikliğin olduğunu gösteren belge verilecektir.

Birlikte oturma adres değişikliği nasıl yapılır?

Tanıdığı kişinin adresine kaydolmak isteyen kişinin e-Devlet hesabına girin. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma İçin / Muvafakatlı)” hizmetini seçin. Adrese kaydolmanız için izin veren kişinin adres bilgileri görüntülenecek. Bu adres seçin.

Misafir ikametgah ile okul kaydı nasıl yapılır?

Okul kayıt işleminde misafir ikametgah ile okul kaydı yapılabilmektedir. Ancak sizin ve çocuğunuzun gerçekten bu adreste bulunmanız şarttır. Her ne kadar misafir olarak kaydınız yapılmış olsa da okul yönetimi ve Nüfus Müdürlüğü personeli gerçekten bu adreste bulunup bulunmadığınızı kontrol etmekle mükelleftir.

Misafir ikametgah süresi ne kadar?

Eski adreslerinden herhangi bir sebeple çıkıp yeni bir adrese taşınanlar veya misafir olarak geçici bir süreliğine adres değiştirmek zorunda olanlar 20 gün içerisinde adres değişikliğini Nüfus Müdürlüğü’ne resmi olarak bildirmek zorundadır.

Taşındıktan ne kadar süre sonra ikametgah?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50’nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 128,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

e-Devlet adres değişikliği birlikte oturma nasıl yapılır?

Okunma: 320