Mezara cicek koymak gunah mi?

Mezara cicek koymak gunah mi?

Katkı Mezara cicek koymak gunah mi? by Admin Temmuz 15, 2020 Mezara çiçek koymak günah mı?

MEZARA ÇİÇEK EKMEK GÜNAH MI? Mezarlığa ekilecek olan çiçeğin ya da bazı bitkilerin kabir azabını hafiflettiğine yönelik bazı rivayetler mevcuttur. Dikilen ağaç ya da çiçeğin yaptıkları zikirler ve ondan yararlanan canlıların sevapları kabrin altında yatan kimsenin defterine yazıldığı inanılır.

Mezara çiçek dikmek doğru mu?

Ayrıca kabrin üzerine dikmek en güzeli olmakla beraber yanına dikilmesinin de bir sakıncası yoktur. Hristiyanların yaptığı gibi kabre çelenk götürmek ise mekruhtur.

Mezar ziyaretine hangi çiçek verilir?

Mezar üzerine dikilebilecek bitkiler genellikle soğanlı bitkilerdir. Bunlar nergis, zambak, safran gibi bitkilerdir. Kış aylarında çiçek açan bu bitkiler mezar üzerinde yaz kış kalır. Ancak soğanlı bitkilerin verimli çiçekler verebilmesi için her yıl sökülüp dinlendirilmesi ve tekrardan dikilmesi gerekir.

Mezarlığa sık sık gitmek günah mı?

Rasülullah (s.a.v), “Kabirleri ziyaret ediniz. Çünkü kabirleri ziyaret, size ahreti hatırlatır” buyurmuştur (İbn Mâce, Cenâiz – 47). Bu bakımdan mezarlıkların ziyaret edilmesi, bu vesileyle ölünün hatırlanması ve orada yatanlardan ibret alınması Dinimizin tavsiye ettiği hususlardandır.

Mezara su dökmek günah mı?

Mezar üzerine su dökülmesinin nedeni ise mezar üzerinde olan toprağın yeşillenmesini ve toprağı koruyarak rüzgardan etkilenmemesini sağlamak olmaktadır. Mezar üzerine su dökmek dinen ise Hazreti Peygamberin yapmış olduğu bir sünnet olduğundan manevi olarak fayda vereceği düşünüldüğü için yapılmaktadır.

Mezarın üzerine su neden dökülür?

Mezar Ziyaretlerinde Neden Mezara Su Dökülür? Mezar ziyaretlerinde mezar üzerine su dökmek geçmişten beri yapılan bir adet haline gelmektedir. Mezar üzerine su dökülmesinin nedeni ise mezar üzerinde olan toprağın yeşillenmesini ve toprağı koruyarak rüzgardan etkilenmemesini sağlamak olmaktadır.

Saat kaçtan sonra mezarlığa gidilmez?

Kabir ziyaretinin herhangi bir günü yoktur. Her zaman ziyaret edilebilir. Peygamberimiz bazen geceleri de Baki Kabristanı’na giderdi. Kabri ayakta ziyaret edip ayakta dua etmek sünnettir.

Mezara su dökmek sevap mı?

“MEZARIN ÜSTÜNE SU DÖKMEK SÜNNETTİR” Mezarların üstüne su dökmenin sünnet olduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Yapılan şey yanlış değildir. Hazreti Muhammed’in gömüldüğünde bazı sahabelerin Hazreti peygamberin mezarına su döktüğünü biliyoruz” dedi.

Okunma: 380