Meyve sinegini ne kacirir?

Meyve sinegini ne kacirir?

İçindekiler

Meyve sineğini ne kaçırır?

Meyve sinekleri, nane, lavanta, okaliptüs, limon otu ve karanfil gibi oldukça hoş kokulu doğal kokulardan nefret eder. Meyve sineklerini uzaklaştırmak için en güzel yollardan biri bu kokuları kullanmak olabilir. Çünkü bu kokuları kullandığınızda eviniz mis gibi kokacaktır.

Çöp sineklerinden nasıl kurtuluruz?

Bir kâsenin içine elma sirkesi koyun, üzerini plastik ambalajla kapatın. Ambalaja sineklerin girebileceği birkaç küçük delik açın, ardından bekleyin. Sinekler içeri girecek fakat dışarıya çıkamayacaklardır.

Küçük minik sinekler neden olur?

Küçük sineklerin bulundukların en çok yerler; artık ve kokan sıvı ve katı gıdalardır. Evin bir yerinde açıkta yiyecek bıraktığınızda sineklenme problemi gün geçtikçe daha sık yaşanmaya devam eder. Küçük sineklerden ve zararlı böceklerden kurtulmak için en temel malzeme şüphesiz sirkedir.

MEYVE SİNEKLERİNDEN HIZLICA KURTULMANIN 10 ETKİLİ YOLU

Caydırıcı Kokular Kullanın. Bulaşık Bezlerini ve Süngerleri Düzenli Olarak Değiştirin. Mutfağınızı Temiz Tutun. Çürüyen Sebze ve Meyveleri Hemen Atın. Meyve Kâselerini Kapatın. Meyve ve Sebzelerinizi İyice Yıkayın. Meyve Sineğini Uzaklaştırmak için Sirkeli Karışım.

Meyve sineği tuzağı nasıl yapılır?

Tuzak olarak 0,5 lt lik şeffaf plastik kaplar kullanılır. İçerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm’den büyük olmayan 8-10 adet delik açılarak ağaçların gölge bir yerine asılır. Asılan sirkeli kaplar üreticiler tarafından haftalık kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanması sağlanır.

Meyve sineği nereden gelir?

Meyve sinekleri açık pencerelerinizden içeri girebilse de genellikle bakkaldan meyve ve sebzelerle getirilirler. Yumurtalarını çürüyen ürünlere ve şekerli yüzeylere bırakırlar ve bakkalda meyvenin yüzeyindeki herhangi bir kesik veya kesikten meyveye girerler.

Evdeki küçük sinekler için ne yapmalı?

Bir litre suyun içine 40-50 damla limon suyu damlatın. Oda spreyi kabıyla evinizin her yerine bu karışından sıkın. Hem oda spreyi hem de sineklerin kaçacağı doğal bir çözüm olacaktır. Ufak bir kavanoza bir parça tatlı meyvekoyun ve streç filmle kapatın.

Sirkeli su sinekleri nasıl yok edilir?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Akdeniz sineğine hangi ilaç kullanılır?

Mükemmel kontrol: Exirel® 100 SE, turunçgilde Akdeniz meyve sineği zararlısı ile mücadelede mükemmel kontrol sağlar. Nu-Lure®* (hidrolize edilmiş mısır glüten yemi %44) ile birlikte kullanılması gerekmektedir. Nu-Lure® Akdeniz meyve sineği erginlerini çeker ve Exirel® 100 SE ise zararlıları kontrol altına alır.

Meyve sinekleri ne yapar?

Okunma: 344