Cankurtaranlar Meksikali erkeklerin giydigi geleneksel kiyafetin adi nedir?
İçindekiler
Meksikalı erkeklerin giydiği geleneksel kıyafetin adı nedir?
Meksikalı erkeklere çizme ve Guayebera adı verilen gömlek giydirilir. Guayebera, beyaz renkte bir gömlektir. Ayrıca serin tutma özelliğinden dolayı da oldukça tercih edilir. Kadınların yöresel kıyafeti ise altı fırfırlı uzun ve renkli eteklerdir.
Erkeklerin giydiği şalvara ne denir?
Şalvar (Zıpka) : Arka ağı ve üst kısmı bol, dizden aşağısı dar olan bir giysidir. Beline ip ya da lastik geçirilen şalvarın yan dikişleri, yırtmaç ve paça ağızları su taşı ile temizlenip süslenmektedir.
Yöresel kıyafetler nelerdir?
Yöresel Giysiler
BAŞA GİYİLENLER : Kofi, Temezzi ve tülbent. SIRTA GİYİLENLER : Fistan, şalvar, ( İç donu ) Kuşak ve yelek. AYAĞA GİYİLENLER : Yün çorap ve kundura. TAKILAR : Dizili altın, gümüş gerdanlık. SÜSLER : Sürme ve hızma. SAÇ ŞEKİLLERİ : Örgülü saç,Yozgat yöresel kıyafetler nelerdir?
Başa: Rengi kırmızıdır. Üç Etek: Üç parçadan dikilir. Entere Şalvar: Ayak bilekleri içten bağlanacak şekilde dikilir. Şalvar: Ayak bilekleri içten bağlanacak şekilde dikilir. Önlük: Üç eteğin kumaşından değişik renk kumaşlar pul ve boncuklarla süslenir. Bel Boncuğu: Bele bağlanır. Yemeni: Deriden yapılır.Iskoçyada erkeklerin giydiği yöresel kıyafetin adı nedir?
Yemyeşil bir ülke olan İskoçya denilince akla hemen İskoç erkeklerinin giydiği ve “Kilt” olarak bilinen etekler gelir. Kilt, 500 yıldır pek çok açıdan değişikliğe uğramış olsa da hala İskoçya’nın çok önemli geleneksel sembollerinden biridir. Kilt giyme geleneğinin başlangıcı 1500’lü yıllara dayanır.
Arap kıyafeti erkek nedir?
Savb sözcüğü Arapça’da giysi anlamına gelmektedir. Erkekler için geleneksel Arap kıyafetidir. Birleşik Arap Emirlikleri’nde kandura sözcüğü kullanılır.
Şalvar ipine ne denir?
Şalvar bel kısmında büzülerek toplanır ve elastik bir kuşak veya uçkur adı verilen bir büzme ipi ile bağlanır; geniş, aşağıya doğru dökümlü veya daha dar olabilir.
Ege bölgesine ait yöresel kıyafetler nelerdir?
Ege yöresi yazlık kostümü ise bossa, alpaga , kadife gibi Ege kumaşlardan yapılmakta olup kostüm parçaları süzene işlemeli kısa potur, kusak, nakış işlemeli yağlık, altıparmak gömlek, süzene işlemeli kartalkanat, keyfiye bağlamalı fes, çizme-tozluk ve deri çarıktan oluşmaktadır.
Yöresel Giyim yağlık nedir?
9. Peşkir: Kuşağın üzerine tutturularak cep görevini gören bir önlüktür. “Yağlık“ olarak da adlandırılır. Üstü işlemelerle süslüdür. Yörede pamuk ipliğinden dokunmuş ince havluya da “peşkir” denmektedir.
Denizli’de giyilen yöresel kıyafetler nelerdir?
Denizli Yöresi Giysileri
Kozalı Fes. Oyalı Poşu. Kabalak. Boyun Bağı (Dolak) Gömlek Alayke (Mintan) Kuskun.Okunma: 400