Manuel Quezon Kimdir ?

Manuel Quezon Kimdir ?

genel bakış

Manuel Luís Quezon ve Molina (19 Ağustos 1878 - 1 Ağustos 1944), 1935'ten 1944'e kadar Filipinler Milletler Topluluğu başkanı olarak görev yapan Filipinli bir devlet adamı, asker ve siyasetçiydi. Filipinler'in tamamı (önceki Filipin devletlerinin hükümetinin aksine) ve Emilio Aguinaldo'dan (1899-1901) sonra Filipinler'in ikinci cumhurbaşkanı olarak kabul edilir.
Başkanlığı sırasında Quezon, kırsaldaki topraksız köylüler sorununu ele aldı. Diğer önemli kararları arasında adaların askeri savunmasının yeniden düzenlenmesi, devletin yeniden düzenlenmesi için bir tavsiyenin onaylanması, Mindanao'da yerleşim ve kalkınmanın teşvik edilmesi, Filipin ticaret ve ticaretindeki yabancı boğuşma ile mücadele, toprak reformu önerileri ve karşı greft ve hükümet içindeki yolsuzluklar. Savaşın patlaması ve Japon işgali tehdidi ile ABD'de sürgün hükümeti kurdu.
ABD’deki sürgündeyken New York’taki Saranac Gölü’ndeki tüberkülozdan öldü. Kalıntılarının Manila'ya taşındığı II. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar Arlington Ulusal Mezarlığı'na gömüldü. Son dinlenme yeri Quezon Memorial Circle.
2015 yılında, Uluslararası Raoul Wallenberg Vakfı Yönetim Kurulu, Başkan Quezon’a Wallenberg Madalyası’nın ve 1937-1941 yılları arasında Holokost’un mağdurlarına ulaştıkları için Filipinler halkına verilen ihtarı onayladı. Cumhurbaşkanı Benigno Aquino III ve daha sonra 94 yaşındaki María Zeneida Quezon Eski Cumhurbaşkanı'nın kızı Avanceña bu tanıma hakkında bilgilendirildi.


1878-1944
Filipinli politikacı.
Filipinler Eski Başkanı.
Luzon Adası Yabas eyaleti (daha sonra Quezon eyaleti) Namlu doğdu.
Filipin Devrimi Manila'daki Santo Tomas Üniversitesi'nde patlak vermiş ve ABD'ye karşı savaş aşamasından Devrimci Kuvvet'e katılmıştır. 1905 yılında ABD askeri işgali altında Tayabas eyaletinin valisi seçildi, politikaya girdi ve 2007'de ilk Filipin Parlamentosu'na seçildi ve o zamandan beri ulusal ilişkilerde merkezi bir figür haline geldi. Washington’da görevlendirildikten sonra, 16’da iki üyeli bir parlamentonun ilk senatörü seçildi ve Filipin siyasetinde öncü bir isim oldu. '35 Tidings McDuffy Yasasına göre ilk İngiliz Milletler Topluluğu başkanı. Japon işgali sırasında Washington’da bir sürgün kurdu ve New York’taki ölümüne kadar cumhurbaşkanının ofisini tuttu.

Okunma: 375