Mama cihazi nedir

Mama cihazi nedir

İçindekiler

Mama cihazı nedir?

Beslenme pompası, besinlerin bir tüp aracılığıyla burundan, ağızdan, trakeden mideye veya ince bağırsağa verilmesini sağlar. Bu işlemi gerçekleştirmeye yaran cihaza da enteral beslenme pompası denir.

Yaşlı hastalara mama nasıl verilir?

Bu yöntemde ağız, yutak yolundan geçirilen bir endoskop ile mideye ulaşılmakta ve mide duvarı içeriden dışarı doğru ciltten çıkılarak bir sonda yerleştirilmektedir. Her iki tip sondada da büyük hacimli enjektörler ile veya yoğun bakım şartlarında kullanılan besleme pompaları yardımı ile besleme yapılır.

Hastanın beslenmesi nedir?

Hastalıklarda beslenmede amaç, hastalık veya tedaviye bağlı sindirim, emilim veya besin öğesi metabolizmasında oluşan değişiklikleri göz önünde bulundurarak hastanın günlük alması gereken enerji ve besin öğelerinin hastaya yeterli ve dengeli bir şekilde verilmesini sağlamaktır.

Pegli hasta ne kadar yaşar?

Hastalar PEG uygulaması ile 2-3 haftadan daha uzun süre bu yöntemle beslenir. PEG işlemi endoskopi ünitesinde yapılır. PEG takılması hastanın yaşam süresini hiçbir şekilde etkilemez, ömrünü kısaltmaz, bu nedenle PEG takılan hasta şu kadar yaşar diye birşey diyemeyiz.

PEG hortumu ne kadar sürede değişir?

Ne zaman değiştirilmelidir? PEG kateterleri için son kullanma zamanı yoktur, işlevsel olduğu sürece kullanılabilir. Replasman tüpleri (gastrotomi tüpü ve buton) takıldığı tarihten itibaren 6 ay kullanılabilir, süre bitiminde değiştirilmelidir.

Hasta neden burundan beslenir?

Hasta solunum cihazına bağlı olma gibi çeşitli nedenlerle ağızdan gıda alamıyorsa, beslenme ağız dışı diğer yollardan sağlanır. İlk tercih edilen yol burundan mideye takılan bir tüp (Nazogastrik Tüp) ile sağlanan beslenme yöntemidir. Bu süreçte hazırlanan ürünlerden uygun olanı seçilir.

Hastaya neden mama verilir?

Katabolik dönemi ağır ve uzun süren hastalarda sindirim sisteminin anatomik veya fonksiyonel bütünlüğünün bozulması sonucu oral beslenmenin yapılamadığı durumlarda, hasta için gerekli tüm besin maddelerinin damar yolu ile verilmesi işlemidir.

Okunma: 320