Maktu olarak ne demek?

Maktu olarak ne demek?

Popüler Maktu olarak ne demek?

İçindekiler

Maktu olarak ne demek?

Özellikle kesilmiş, kesin olarak değeri biçilmiş ya da ölçü ile satılamayan anlamları üzerinden ele alınmaktadır.

Nisbilik ne demek?

En çok da hukuk metinlerinde göze çarpan bir kelimedir. Bir durumun diğerine olan kıyasını ortaya koymak için kullanılır. Nispi kelimesi karşıtına karşı oraya konulabileceği gibi önceki ya da sonraki hallerine karşı kendisine karşı da kullanılabilir. Nispi kelimesi TDK kaynaklarına göre göreceli anlamına da gelir.

Mini ne anlama geliyor?

Mini kelimesi Türkçe’de “Çok küçük veya kısa.” anlamına gelir.

Nisbi ne demek ekonomi?

Nispi fiyat, bir mal veya hizmetin başka bir belirli mal veya hizmet cinsinden ifade edilen fiyatıdır.

Maktu ücret ne demek?

Maktu ücret iş sözleşmesinin tarafları arasında önceden belirlenmiş ve ay içinde çalışılan gün sayısına bakılmaksızın ödenmesi kararlaştırılmış olan ücrettir.

Maktu hukuk ne demek?

Maktu: Götürü; belirli; miktarda; değeri biçilmiş; pazarlıksız. Mazbata: Tutanak.

Nispilik ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan nispi, nispet kelimesinden türetilmiştir. Nispet oran ve uyum anlamına gelirken nispi sözcüğü göreceli demektir. Kişiden kişiye göre değişen, matematiksel ve bilimsel bir kesinliği bulunmayan tüm olgular nispi olarak nitelendirilir.

Nisbî ne demek hukuk?

Nisbi haklar herkese karşı değil belli bir kişiye veya belli bir topluluğa karşı ileri sürülebilen haklardır. Bu haklar sadece ilgilendiren kişi ve kişileri bağlar. Bu kişiler dışındaki bireylerden hakkın karşılanması istenmez.

Mini Türkçe bir kelime mi?

Fransızca ve İngilizce mini “küçük” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince minus, minor- “daha küçük, daha az” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *mi-nu- biçiminden evrilmiştir.

Maktu ücret ne demek hukuk?

Maktu ücret nasıl hesaplanır?

Aylık (maktu) ücret esasına dayalı olarak çalıştırılan işçilerin, günlük ücretlerinin belirlenmesi gerektiğinde, iş sözleşmesinde belirlenmiş olan aylık ücretleri 30’a bölünmektedir. Bu hesaplama sonucunda bulunan tutar, işçinin bir günlük ücreti olarak dikkate alınmaktadır.

Matbu hukukta ne demek?

başımız sıkıştığında imzalattıkları, ne idüğü belirsiz cümlelerden oluşan kağıt parçası. günümüzde eskiye nazaran daha çok kullanılması gereken ifadedir. artık dijital evrak ve imza sistemine geçtiğimizden, fiziki olarak işlenen evrakları matbu evrak olarak nitelendiriyoruz.

Maktu maaş ne demek?

Maktu ücret iş sözleşmesinin tarafları arasında önceden belirlenmiş ve ay içinde çalışılan gün sayısına bakılmaksızın ödenmesi kararlaştırılmış olan ücrettir. Eğer taraflar ücreti aylık maktu olarak belirlemişlerse; 1- Ay kaç gün sürerse sürsün 30 günlük ücret ödemesi yapılır.

Okunma: 374