Maasini baskasina soylemek suc mu?

Maasini baskasina soylemek suc mu?

Blog Maasini baskasina soylemek suc mu? by Admin Haziran 16, 2020

İçindekiler

Maaşını başkasına söylemek suç mu?

İşçinin aynı işte ve aynı kıdemde iken aldığı ücret ve zam oranının, kriterler belli değil ise diğer işçilere göre farklı olup olmadığını bilmesi gerekir. Bu durumda da işyerinde alınan ücretlerin ve zam oranlarının kötüniyetle kullanılmadığı sürece işçi açısından gizliliğinden sözedilemez.

Bir işyerini Kur’an ya da devralan işveren durumu en geç ne kadar bir süre içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır?

MADDE 3. – Bu Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama …

Çalışma süresinden sayılan haller nelerdir?

Örneğin; bazı toplu iş sözleşmelerinde sigara molası, çay molası gibi sürelerin çalışma süresinden sayılacağı kararlaştırıldığı görülmektedir.

İşçinin işe hazır halde beklediği süre. Yer ve sualtına inip çıkmak için geçen süre. Emzirme izni süresi. Yolda geçen süreler. Günlük çalışma süresinden sayılan süreler nelerdir?

4857 sayılı İş Kanunu md. 66/1/c bendine göre: “İşçinin işinde ve her an iş görmeye hazır bir halde bulunmakla beraber çalıştırılmaksızın ve çıkacak işi bekleyerek boş geçirdiği süreler” işçinin günlük çalışma süresinden sayılır.

İşveren açısından zorlayıcı sebepler dahilinde derhal fesih sebebi nedir?

İşverenin zorlayıcı nedenlerle iş akdini feshedebilmesi için, işçinin kusursuz olarak iradesi dışında meydana gelen ve öngörülmez olan zorlayıcı bir sebeple bir haftadan fazla süre ile iş görme edimini yerine getirememesi gerekmektedir.

Yeni bir iş yerinin kurulması durumunda çalışma ve iş kurumu il müdürlüklerine bildirim kaç ay içinde yapılır?

İş yerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama veya bitme gününü, kendi adını ve soyadını yahut unvanını, adresini, varsa işveren vekili veya vekillerinin adı, soyadı ve adreslerini bir ay içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır.

Bir işyeri kuran işveren bu durumu ne kadar süre içinde Kuruma bildirmek zorundadır?

Bunlar da göstermektedir ki asıl bildirim yukarıda da belirtildiği gibi; kurulan şirkette işçi çalıştırılmaya başlandığı tarihten itibaren bir aylık süre içinde yapılması gereken bildirim olup, bu bildirimin işveren vekili tarafından yapılması gerekmektedir.

Okunma: 376