Loglama nedir ne ise yarar

Loglama nedir ne ise yarar

Blog Loglama nedir ne ise yarar? by Admin Mayıs 27, 2020

İçindekiler

Loglama nedir ne işe yarar?

Loglama internet vb. ağlarda istek yapan cihaz ile istek yapılan cihazın arasındaki trafik bilgilerinin kayıt altına alınmasıdır. Loglama iletişim sağlayan tüm elektronik cihazlar için önemli olduğu gibi güvenlik açısında da siber olayların tespiti için zorunludur.

Log kayıtları ne işe yarar?

Log kaydı, bir sistemdeki olayların, saat, kullanıcı adı ve eylem cinsinden otomatik olarak kaydedilmesi işlemidir. Bu kayıt, sistem hatalarının ve sistemde yapılan değişikliklerin sonradan kontrol edilebilmesi için de tutulmaktadır.

Log kayıtları nasıl bulunur?

Bunun için Bilgisayarım > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyicisi > Windows Günlükleri Kısmından Bilgisayarımızdaki An ve An Günlükleri görme imkanımız vardır.

Log eki ne demek?

“-loji” genel anlamıyla; “herhangi bir alanındaki çalışmalar” demektir. Bu tür sözcükler genellikle Yunanca veya Latince köke sahip olup son ek -loji, Yunancadaki -λογια (-logia) dan gelir. Eski Yunanca, légō, log- λέγω, λογ- söz söylemek demektir. Bu ek buradan evrilmiştir.

5651 logları ne kadar saklanmalı?

5651 Sayılı Kanun ‌Log (Kayıt) Tutma Süresi Resmi Gazete’de yayınlanan kanun uyarınca kurumların ve işletmelerin yapılan işlemleri kayıt altında tutma süreleri 1 yıl olarak belirtilmiştir. Tutulan bu kayıt dosyaları son bir yılı kapsayacak şekilde ve günlük olarak saklanacaktır.

Loglar ne kadar saklanmalı?

5651 sayılı yasa gereği kurumların 2 yıl süreyle log kayıtlarını saklamak durumundalar. Logların günlük olarak dosyalr halinde saklanması gereköektedir.

UYAP Vatandaş log ne demek?

UYAP portalındaki loglama bilgi sistemindeki güvenliği eksiksiz biçimde gerçekleşmesi için kullanılan bir sistemdir. UYAP loglama özelliği Adalet Bakanlığı tarafından kullanılan bilgi sisteminin kontrollü bir şekilde güvenlik altında kalmasını sağlar.

Log in türkçesi ne demek?

log [logged|logged] {fiil} günlük tutmak {fi.}

Log ne anlama gelir?

Log İngilizce bir terimdir ve Türkçeye çevrildiği zaman kayıt, kütük kelimelerine karşılık gelir. Loglama ise log kayıtları aracılığı ile dijital hareketlerin saklanması işlemine denir. Log tutma anlamına da gelmektedir.

Okunma: 318