Kulu nasil bir yer?

Kulu nasil bir yer?

İçindekiler

Kulu nasıl bir yer?

Kulu, 1000 rakımlı olup 2880 km2 yüzölçümü genişliğindedir. Ankara ile yaklaşık aynı meridyen üzerinde bulunmaktadır. Ankara-Konya asfaltı üzerinde bulunan ilçe işlek bir yerdedir. E-90 (E-5) Karayolu, ilçenin sınırları içerisinden geçmektedir.

Kulu nerede bulunur?

Kulu, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya ilinin yaklaşık 51.000 nüfuslu bir ilçesidir. Kulu ilçesi, güneyinde Konya’nın Cihanbeyli ilçesiyle birlikte kuzeyinde Ankara’nın Şereflikoçhisar, Bala ve Haymana ilçeleriyle de komşudur.

Konya Kulu Ömeranlı köyü Kürt mü?

Kırsalda ise Türk köy ve kasaba sayısı iki tane daha fazla olmasına rağmen Kürt nüfus daha kalabalıktır. Çünkü Kürt köy ve kasabalarındaki nüfus oldukça fazladır. Hatta Kulu ilçesinin en kalabalık kasabası olan Ömeranlı(Tavşançalı)’nın nüfusunun büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşmaktadır.

Konya Kulu Kürt mu?

Kulu ve Cihanbeyli’deki Kürt topluluklarının en belirgin özelliği, Avrupa’ya yapılan göç. Günümüzde Avrupa’nın farklı ülkelerinde Konya Kürtleri ile karşılaşmanız çok olağandır. Kulu ve Cihanbeyli’nin Kürt köylerindeki her haneden en az bir üyenin Avrupa’da göçmen olduğunu söylemek abartılı olmaz.

Konya Kulu Neyi Meşhur?

Kulu Yeni Mahalledeki Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Leyla Akannaç’ın organize ettiği şenlikte, öğrenci velilerinin hazırladığı kalbura bastı, tutmaç, yaprak sarma, kadınbudu köfte, mantı, su böreği, içli köfte gibi yemekler davetlilere tanıtılarak ikram edildi.

Kulu ilçesinin Neyi Meşhur?

Kulu’ nun doğusunda bulunan ve 180 kuş çeşidinin mevcut olduğu “Düden Gölü” ilçeye canlılık kazandırmaktadır. Ayrıca gölün bulunduğu alan avcılık açısından Türkiye’nin sayılı yerlerindendir. İlçenin çeşitli yerlerinde hüyükler mevcut olup Karacadağ Kasabası’nda tarihi mağaralar bulunmaktadır.

Konya Kulu ne yenir?

Özellik

Mesafe Şanlı Kebap, Camikebir Atatürk Caddesi, 20 Camikebir, Kulu, Konya 4.6 puan 18 reyting 3 km. Altılar Piknik, Yeni Kıbrıs Caddesi, 24 Yeni, Kulu, Konya 4 puan 29 reyting 2.8 km. Adem Baba Çorba Kebap, Yeni Olof Palme Bulvarı, 239, Kulu, Konya 4 puan 14 reyting 2.9 km.

Kulu’da ne yenir?

Okunma: 344