Kombiden gelen ses nasil giderilir?

Kombiden gelen ses nasil giderilir?

Blog Kombiden gelen ses nasil giderilir? by Admin Ekim 9, 2020

İçindekiler

Kombiden gelen ses nasıl giderilir?

Ses yapmaya sebep olan parça üç yollu vana ise tamiri veya değişimi yapılabilmektedir. Kombi kapağı yerine oturtulmamış olabilir Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen takılmaması sebebi ile ses yapabilmektedir. Kapağın yerine oturtulması ile sorun çözümlenecektir.

Kombiden ses gelirse ne olur?

Gaz grubunda sorun olabilir: Kombilerde gaz valfi veya gaz armatörü olarak da bilinen parçanın hava emiş-venturi- yolundaki sorunlarında, gaz giriş basıncının ayarsız olması durumunda sesli çalışmaya sebep olabilir.

Kombi patlayabilir mi?

Kombilerde yüksek basınçlı su buharı olmadığından patlama ihtimalleri çok düşüktür. Basınçlı kaplar, içerisindeki buharın yüksek basıncına dayanamadığı için patlar. Yani içinde yüksek sıcaklıkta ve basınçta buhar yani gaz olmayan kaplarda patlama olma ihtimali son derece düşüktür.

Kombiden neden cızırtı sesi gelir?

Pompa arızalanmış olabilir. Gaz grubunda bir arıza yaşanmış olabilir. Üç yollu vanada bir sorun yaşanmış olabilir. Kombi kapağı yerine oturmamış olabilir.

Kombi patlama yapar mı?

Kombinin sesli çalışmasının bir çok sebebi olacağı gibi içersin de bulunan emniyet elemanları dolayısıyla endişelenmenize patlar mı diye düşünmenize gerek yok içiniz rahat olsun kombiniz patlamaz.

Kombi ne zaman tehlikeli olur?

Kombilerde su basıncı “bar” olarak belirtilir. Kombilerin ideal basıncı 1,5 ila 2 bar arasındadır. Basıncın düşük olması kombinizin sıcak su oluşturmayarak hem evinizin ısınmamasına hem de musluklarınızdan sıcak su akmamasına neden olur. Yüksek su basıncı ise güvenliğinizi tehlikeye atabilir.

Kombi patlaması tehlikeli mi?

Yani içinde yüksek sıcaklıkta ve basınçta buhar yani gaz olmayan kaplarda patlama olma ihtimali son derece düşüktür. Kombilerde ise kazan sistemi bulunmamaktadır. Yani içerisinde su buharı yoktur. Şebekeden suyu normal basınçta kanallarda gezdirirken ısıtan bir sistemlerinin olması patlama riskini en aza indirir.

Kombi gaz valfi arızası nasıl anlaşılır?

Gaz Valfi Arızası Nasıl Anlaşılır? Kombinin ateşleme yapması sonrasında alev yokluğu sorununun olması gaz valfi arızası belirtilerinin başında gelir. Bunun yanı sıra ateşleme devresi sorununa bağlı; sıcak su sorunu, peteklerde ısıtmama sorunu da (kombi ateşleme yapmadığı için hiçbir konumda çalışma yapmaz) yaşanabilir.

Kombi neden hiç durmadan çalışıyor?

Kombi eğer bakımsız kalırsa veya uzun zamandır hiç bakım yapılmazsa filtre tıkanmaktadır. Bu durum verimi düşürmektedir, tüketimi de artırabilmektedir. Kombi de bu sebeple ısı kaybı yüzünden sürekli-dinlenmeden çalışır. Kombiye ve tesisata düzenli bakım yapılırsa bu sorunun önüne geçilmektedir.

Okunma: 319