Kırmızı patates Nedir ?

Kırmızı patates Nedir ?

genel bakış

Colocasia esculenta , en başta taro olarak bilinen kök sebzeler olmak üzere, yenilebilir soğanlar için yetiştirilen tropikal bir bitkidir. En erken yetiştirilen bitkilerden biri olduğuna inanılmaktadır. Linnaeus, orijinal olarak, edoklar, dasheen, taro, cocoyam (Gana) ve madumbi de dahil olmak üzere birçok isimle bilinen ekili bitkilerin Colocasia esculenta ve Colocasia antiquorumu olarak bilinen iki türü tanımlamıştır, ancak daha sonra botanikçiler bunların hepsini üye olarak kabul etmişlerdir. Tek, çok değişken bir türün, doğru adı Colocasia esculenta'dır .
Taro (/ ˈtɑːroʊ, ˈtæroʊ /) yaygın olarak, bitkileri, yaprakları ve yaprak sapı için sebze olarak kullanılan Araceae familyasındaki birçok bitkinin en yaygın olarak yetiştirilen türü olan Colocasia esculenta bitkisine değinmektedir.
Colocasia esculenta'nın Güney Hindistan ve Güneydoğu Asya'ya özgü olduğu düşünülmektedir, ancak yaygın olarak doğallaştırılmıştır. Özellikle yenilebilir nişastalı kökleri için bir kök bitkisi olarak yetiştirilen ve yapraklı bir sebze olan çok yıllık, tropikal bir bitkidir. Afrika, Okyanus ve Hint kültürlerinde bir gıda elyafıdır ve en erken yetiştirilen bitkilerden biri olduğuna inanılmaktadır. Colocasia'nın Doğu Hindistan, Nepal ve Bangladeş'teki Indomalaya ekosisteminden kaynaklandığı ve doğuya doğru Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Pasifik Adalarına yayıldığı düşünülmektedir; Mısır'a ve Doğu Akdeniz Havzasına doğru; ve sonra güneye doğru ve batıya doğru, Karayipler ve Amerika'ya yayıldığı Doğu Afrika ve Batı Afrika'ya. Birçok yerel isim tarafından bilinir ve bir süs bitkisi olarak yetiştirildiğinde sıklıkla "fil kulakları" olarak adlandırılır. Yılda 3,3 milyon mt civarında olan Nijerya, dünyanın en büyük taro üreticisidir. Bir çeşit taro . Bud kırmızı kaynaklardan birinde kırmızıdır ve çocuklar büyük ve lezzetlidir.

Okunma: 318