Kiracinin elektrik su ve dogalgaz aboneliklerini ustune almasi ne kadar

Kiracinin elektrik su ve dogalgaz aboneliklerini ustune almasi ne kadar

Katkı Kiracinin elektrik su ve dogalgaz aboneliklerini ustune almasi ne kadar? by Admin Ağustos 14, 2020

İçindekiler

Kiracının elektrik su ve doğalgaz aboneliklerini üstüne alması ne kadar?

Bunlardan yola çıkarak kiracı elektrik aboneliği güvence bedelleri, konut abonelikleri için kW başına 29,8TL, ticarethaneler için ise 84,8 TL’dir. Buradan yola çıkarsak, konutlar için en düşük güvence bedeli 149, ticarethaneler için ise en düşük 424 TL’dir. kW başına belirlenen bedeller her yıl değişmektedir.

Kiracı su aboneliği ücreti ne kadar?

Kiracı olarak su aboneliği almak için ödemeniz gereken ücretler; 120 TL Teminat Bedeli, 209 TL Su İştirak Bedeli, 167 TL Kanal İştirak Bedelidir.

Kiracı aboneliği nasıl iptal edilir?

Abonelik iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor. Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor.

Elektrik su doğalgaz aboneliği ne kadar?

Abonelerin ilk bağlanma bedeli: 1158 TL. 100 metre için bağlantının kontrol bedeli: 651 TL. Ek bağlantı bedeli: 651 TL. 1 metre için ilave bağlantı kontrol bedeli: 4 TL.

Elektriği kendi üstüne almak ne kadar?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, ilk kez elektrik aboneliği açtıracak kişilerden elektrik üzerine alma ücreti alınır. Meskenlerin, 5kW sözleşme gücü üzerinden hesaplandığında elektrik üzerine alma ücreti 2021 yılı için 165 TL’dir.

Su üstüne almak kaç TL 2022?

Su aboneliği (İSKİ) teminat bedeli 2022 yılı için 166,80 TL olarak belirlenmiştir.

Su aboneliği kaç para 2021?

Su aboneliği başvuru ücreti 2021 yılı için 196,50 TL olarak belirlenmiştir.

Abonelikler nasıl Üstüne alınır?

Elektrik aboneliği için gerekli belgeler

Eviniz için. Nüfus cüzdanı Mülkiyet belirten bir belge (tapu, kira sözleşmesi, lojman tahsis belgesi vb.) Varsa kullanım yerinin abone ya da tesisat numarası (eski bir fatura) Kiracılar için, Zorunlu deprem sigortası (DASK) poliçesi. Banka hesabınıza ait IBAN. Kiracinin üzerine olan su ve elektriği kendi uzerime nasil alirim?

Kiracının başvuru yapması durumunda ise bu belgelere ek olarak ev sahibinin adı, soyadı ve T.C. Kimlik Numarası da talep ediliyor. Belgelerin eksiksiz bir biçimde teslim edilip sözleşmenin imzalanmasının ardından elektrik dağıtım şirketine güvence bedeli adı altında bir tutar yatırmanız gerekiyor.

Okunma: 344