Kira sozlesmesi hangi durumlarda gecersiz olur?

Kira sozlesmesi hangi durumlarda gecersiz olur?

Blog Kira sozlesmesi hangi durumlarda gecersiz olur? by Admin Ağustos 11, 2020

İçindekiler

Kira sözleşmesi hangi durumlarda geçersiz olur?

Kira kontratları hem daire sahibi hem de kiracı tarafından imzalanır ve yasal bir belge haline gelir. Daire sahiplerinin yerine başka bir kişinin imza atması durumunda, kira kontratı tamamen geçersiz olur. Kira kontratının geçerli olabilmesi için, daire sahibinin imza atması gerekiyor.

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur?

Kiracılık mevzuatı gereğince kiralama süresinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Kira sözleşmesi 6 aylık, 1 yıllık olabileceği gibi 10 yıllık da olabiliyor. MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Notersiz yapılan kira sözleşme gecerli mi?

Kontratın geçerli olabilmesi için ev sahibi ve kiracının imzasının olması yeterli oluyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor.

Kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

6098 numaralı Türk Borçlar Kanunu’nun 347. maddesine göre belirli süreli kira sözleşmelerinde kiracı, sözleşmenin bitimine en az 15 gün kala yazılı bildirim yolu ile kira sözleşmesini feshedebilir. Bildirimde bulunulmadığı takdirde kira kontratı 1 yıl süre ile yenilenmiş kabul edilir.

Kira kontratı nerede lazım olur?

Kira kontratı nereden alınır? Kira sözleşmesi, kırtasiyeden temin edilebiliyor. İsteyenler söz konusu kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çikarilabilir mi?

Kira sözleşmesi genellikle bir yıllık olarak hazırlanır ve eğer taraflar arasında bir anlaşmazlık oluşmazsa, sözleşme yıldan yıla yeniden imzalanır. Normal şartlarda kiracı uzatabilir süreli kira sözleşmesini ancak ev sahibi sözleşme süresinin bitmesiyle kiracısını çıkaramaz.

Ev sahibi 1 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Örneğin 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiraya veren kiracıyı süre bitti diyerek evden – işyerinden çıkarmak mümkün değildir. Tabi bu çıkaramama durumu “sürenin bitimine” bağlı olarak söz konusu olacaktır. Yani başka nedenlerin varlığı halinde elbette kiraya veren, kiracıyı çıkarabilir.

Okunma: 319