Kilise kelimesi ne anlama gelir?

Kilise kelimesi ne anlama gelir?

Cankurtaranlar Kilise kelimesi ne anlama gelir? by Admin Ağustos 10, 2020

İçindekiler

Kilise kelimesi ne anlama gelir?

Kilise, Hristiyanlıkta ibadet etmek ve bazı diğer dini vazifeleri yerine getirmek için tahsis edilmiş halka açık bina, tapınak. Yunanca ekklesia (çağrılıp toplanmış olan) kelimesinden türemiştir.

Küçük kilise anlamına Ne gelmektedir?

Kilisenin ya da katedralin bünyesinde bulunmalarına karşın bunlara da şapel denir.

Kilise kelimesi nereden gelir?

Yeni Yunanca ekklisía εκκλησία “Hıristiyan tapınağı” sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Eski Yunanca ekklēsía εκκλησία “toplantı, kurultay, meclis” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca ekkaléō εκκαλέω “yüksek sesle çağırmak, ilan etmek” fiilinden türetilmiştir.

Kilise ne için kullanılır?

Kilise kelimesinin daha çok bilinen ve kullanılan anlamı hıristiyan ibadetinin yapıldığı yerle ilgilidir. İmparator Konstantinos’un IV. yüzyılda Hıristiyanlığa tanıdığı özgürlük ortamından önce mimari birim olarak herhangi bir kilisenin varlığına dair delil yoktur.

Kilisenin içinde ne var?

Kilisenin Bölümleri

Narteks. Narteks, Bizans kiliselerinde nefe girilmeden önce gelen, neften sütunlarla ya da duvarla ayrılan (giriş holü) bölümdür. Naos. Chora Museum Naos. Atrium. Atrium, Erken Hristiyan Bazilikalarında giriş yönünde yer alan büyük ön avluya verilen isimdir. Apsis. Nef. Altar. Pastoforion. Prothesis.

Klişenin anlamı ne?

Klişenin anlamı İsim olarak klişe, baskıda kullanılmak amacıyla üzerine kabartma resim ya da şekil çıkartılmış metal bir levha anlamına geliyor. Sıfat olan klişe ise, gündelik hayattaki ‘klişe’ sözcüğü kullanımını karşılıyor. TDK’nın sıfat olarak ‘klişe’ye uygun bulduğu karşılık, ‘basmakalıp’ sözcüğüdür.

Türkiye’de kaç kilise var 2020?

Türkiye’de tescilli 388 adet kilise mevcuttur. Türkiye’nin en çok kilise bulunan ili 158 kilise bulunduran İstanbul’dur. İstanbul ilini 92 kilise ile Nevşehir, 78 kilise ile Gümüşhane ve 69 kilise ile Mardin takip etmektedir.

Kilise hangi dil?

KİLİSE (Hıristiyan) dili Latince, cami (Müslüman) dili Arapça, sinagog (Musevilik) dili İbranicedir. Bir toplum, ibadet dilinin ne olacağına o dini kabul ederken karar verir.

Kilise de apsis nedir?

Apsis (Yunan dilinde “kavis”, “yay” anlamında), Hristiyanlığın dini mabetleri olan kiliselerin sunak odasını kapsayan, çoğunlukla yarım daire ya da çokgen, çok nadir durumlarda dikdörtgen planlı bir yapı unsurudur.

Okunma: 344