Kekin unu fazla olursa ne olur?

Kekin unu fazla olursa ne olur?

Cankurtaranlar Kekin unu fazla olursa ne olur?

İçindekiler

Kekin unu fazla olursa ne olur?

Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.

Normal bir keke ne kadar un konur?

Sade bir kek hamurunu yaparken temel malzemeler 4 yumurta, arzu edildiği kadar şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un ve bir paket hamur kabartma tozudur.

Kek iyi Çırpılmazsa ne olur?

4. Şekerin Erimesi. Kekin olmazsa olmazlarından olan şeker, iyi çırpılmazsa sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden şekerin tamamen gözden kaybolana kadar, iyice erimesi gerekir.

Kekin hamuru katı olursa ne olur?

Olması gerekenden nemli bir hamur cam tepsiye yapışır. Daha katı bir hamur ise kekin sert olmasına neden olur.

Kekin çatlaması iyi mi?

Kabardıkça ve genleştikçe üzerine çatlamalar oluşmaya başlar. İçlerinden hafif sıvı çıkıyorsa ısısı çok fazla gelmiş ya da kek harcınız tam kıvamında olmamış demektir. Ancak çatlakların iç kısımları kuru ise kekinizin piştiğini anlayabilirsiniz.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.

Kek Kabarmazsa ne yapılır?

Fırınınızı mutlaka tarifte belirtilen ısıda ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Bu ısıda gereken performansı göstermiyorsa ona en uygun ısıda ısıtın. Kek yapmadan önce tüm malzemeleri mutlaka ama mutlaka oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bu şekilde ısı farklılıkları olmayacak kekiniz tam dilediğiniz kıvamda pişecektir.

Kek neden katı olur?

Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar. Lezzetli kek yapmanın püf noktaları arasında yer alan bir diğer unsur ise fırının fansız çalıştırılmasıdır.

Kekin kuru olmaması için ne yapılmalı?

Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar.

Kek hamuru neden çatlar?

Eğer tepside yaptığınız kekler çok fazla çatlıyorsa ya sıvı miktarı az gelmiş, ya da ısısı fazla gelmiş demektir. Bir sonraki denemenizde hamuru daha sıvı yapmayı (un miktarını azaltarak veya sıvı miktarını arttırarak) ve daha düşük ısıda pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Okunma: 343