Trend olan Kaymakam Atamalari Nasil olur?
Kaymakam Atamaları Nasıl olur?
Kaymakamın görev ve yetkileri
İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeninin intihabı ve Bakanın tasvibi üzerine müşterek karar ve Cumhurbaşkanının tasdikiyle tayin olunur.Kaymakamlar ne iş yapar?
Kaymakam, her yıl ilçenin bütün bucaklarıyla köylerinin en az yarısını ve ilçe içindeki teşkilatı teftiş eder. Halkın dilek ve ihtiyaçlarını yerli yerinde gözden geçirir ve gereğini yapar. Devir ve teftişe çıkacağı zaman valiyi haberdar eder. Devir ve teftiş sonucunu bir raporla valiye bildirir.
Valilerin temel görevleri nelerdir?
Vali Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
İdari amir olarak ilin idaresi ile ilgilenmek, Devlete bağlı müessese, işletme ve iş yerlerinin denetimlerini yapmak, Kolluk kuvvetlerine vereceği emir ve direktifler ile suç işlenmesini önleyip kamu düzen ve huzurunu sağlamak,Vali ne iş yapar görevi nedir?
Vali, bir il ya da federal olan devletler içerisinde bir eyaleti, devletin tüzel kişilerini temsil olarak yöneten ve en üst düzeyde yer alan idari amir olarak bilinir. Valiler, yürütme erkinin önemli ir organı olmasının yanı sıra devlet hiyerarşisinde de devlet başkanı olan düzeyin hemen sonrasında yer almaktadır.
Kaymakamın görev süresi kaç yıldır?
Eski adı maiyet memurluğudur. Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra müşterek kararname ile atanarak görev başına gelen kaymakamlar, valilere bağlı olarak çalışırlar. Görev yerleri atama yönetmeliklerindeki ilçe sınıflandırmasına göre değişir. Bu süreler 2 yıldan 5 yıla kadar çıkabilmektedir.
Valinin özellikleri nelerdir?
Vali bulunduğu ilin en yetkili insanıdır. Vali bulunduğu ilin güvenliğini sağlayacak her türlü imkanı sağlamakla mükelleftir ve ayrıca resmi törenlerde de başkanlık yapmaktadır. Vali, ilde hem genel idarenin başı, hem de il özel idaresinin yürütme organıdır.
Okunma: 377