Kat eş sesli bir kelime midir?

Kat eş sesli bir kelime midir?

İçindekiler: Kat eş sesli bir kelime midir? Gün eş sesli mi? Mücadele kelimesinin eş seslisi var mıdır? Mücadele zıt anlamı nedir? Mücadele kelimesinin eş anlamı nedir? Mücadele Savaş eş anlamlı mı? Savaş eş anlamlısı nedir Eodev? Kat eş sesli bir kelime midir?

Doğrulanmış Cevap Yazılışları aynı, fakat anlamları farklı kelimelere sesteş ya da eş sesli kelimeler adı verilir. Al, yaz, gül, düş kelimeleri eş sesli kelimelere örnektir. "Kat" kelimesi de eş seslidir. Bu kelimenin ilk anlamı "bir yapıda iki döşeme arasında yer alan daire veya odaların bütünü" olarak tanımlanır.

Gün eş sesli mi?

Bir kelimenin eş sesli olabilmesi için aynı şekilde yazılıp farklı anlamlara gelmesi gerekmektedir. Ancak gün kelimesine baktığımızda bu tanımdan başka bir anlama gelmeyen bir sözcük olduğunu görürüz. Bu açıklamalara göre gün, eş sesli (sesteş) bir sözcük değildir.

Mücadele kelimesinin eş seslisi var mıdır?

Mücadele eş anlamlı bir kelimedir eş anlamlısı savaş demektir.

Mücadele zıt anlamı nedir?

Doğrulanmış Cevap Cevap: ~♧Mücadele kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Eş anlamlısı vardır o da "savaşmak,uğraşmak" kelimeleridir.

Mücadele kelimesinin eş anlamı nedir?

Mücadele sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler cenk, harp, kavga, savaş ve savaşım sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Mücadele Savaş eş anlamlı mı?

Bu iki kelime ve diğer; kavga, mücadele, uğraşma kelimeleri de savaş kelimesi ile eş değerdir. Dolayısıyla aynı yerde kullanılmasında her hangi bir yanlışlık olmayacaktır. TDK'nın sözlüğüne baktığımızda Harp, Cenk, Cidal, Mücadele, Kavga ve Uğraşma aynı zamanda savaş kelimesi ile de eş değer olduğunu görmekteyiz.

Savaş eş anlamlısı nedir Eodev?

Savaş kelimesinin eş anlamlısı HARP, MAHAREBE, CENK kelimeleridir. Bu kelimeleri örnek cümleleri içinde kullanalım. Devletlerin birbiri ile yaptıkları savaşlarda güçlüler hep kazanmaz. Devletlerin birbiri ile yaptıkları harpte güçlüler hep kazanmaz.

Okunma: 345