Karsi dava ne zamana kadar acilabilir?

Karsi dava ne zamana kadar acilabilir?

Trend olan Karsi dava ne zamana kadar acilabilir? by Admin Eylül 22, 2020 Karşı dava ne zamana kadar açılabilir?

Hukuki Mahkeme Kanunları madde 133 karşı dava süresini asıl davanın cevap süresi olan 15 gün olarak öngörmektedir ancak bu süre içinde süre uzatma isteğiyle mahkemeye müracaat eden davalıya bir ayı geçmemek üzere ek cevap süresi verilmesi halinde bu süre karşı dava süresi için de etkili olabilecektir.

Boşanma davasında karşı dava ne zamana kadar açılabilir?

Boşanmada karşı dava açma süresi tam olarak 15 gündür. Bu sebep ile tarafına boşanma davası tebliğ edilen eşin, en geç 15 gün içerisinde adliyeye gelerek boşanma davasına karşı dava açması gerekmektedir. Ancak boşanmada karşı dava açma süresi için uzatma talebi yapılabilir.

Davaya karşı dava açılabilir mi?

(1) Karşı dava açılabilmesi için; (2) Belirtilen bu şartlar gerçekleşmeden karşı dava açılacak olursa, mahkeme, talep üzerine yahut resen, karşı davanın asıl davadan ayrılmasına; gerekiyorsa dosyanın görevli mahkemeye gönderilmesine karar verir. (3) Karşı davaya karşı, dava açılamaz.

Boşanma davasında karşı dava açmak zorunlu mu?

Kendisine açılmış olan boşanma davası davalısının, karşı dava açabilmesi için esas boşanma davasının sonuçlanmamış olması gerekir. Boşanma davası sonuçlandıktan sonra boşanmada karşı dava açılamaz. Ya da karşı dava ile asıl dava arasında bir bağ olması gerekir. Bu durum yok ise yine boşanmada karşı dava açılamaz.

Karşı dava nedir HMK?

Karşı dava, açılmış ve görülmekte olan bir davanın davalısının, aynı mahkemede, davacıya karşı açtığı dava olarak tanımlanır.

Karşı dava neden açılır?

Açılmış olan boşanma davasında davacı kendi iddialarını öne sürer ve bunları ispatlamaya çalışır. Kendisine yönelik dava açılan davalı ise bu iddialara karşı kendini savunabilir; ancak davalının boşanmaya sebep olan farklı iddiaları ve talepleri var ise karşı dava açmalıdır.

Cekısmelı Bosanmada karsı dava açılabilir mi?

Boşanma davası sonuçlandıktan sonra boşanmada karşı dava açılamaz. Boşanma davasında karşı dava içerisinde istenebilecek talepler, asıl boşanma davasındaki talepler ile takas ya da mahsup ilişkisi içerisinde olmalıdır.

Karşı dava açılması nedir?

Karşı Dava Nedir? Boşanma davalarında davacının dava dilekçesine karşılık, kendi haklı sebeplerini sunmak isteyen davalıya tanınmış olan dava hakkına karşı dava denir.

Okunma: 319