Kahverengi yumurtayla beyaz yumurta arasindaki fark nedir?

Kahverengi yumurtayla beyaz yumurta arasindaki fark nedir?

Katkı Kahverengi yumurtayla beyaz yumurta arasindaki fark nedir?

İçindekiler

Kahverengi yumurtayla beyaz yumurta arasındaki fark nedir?

Bilim adamlarının beyaz ve kahverengi yumurtalar arasında buldukları en büyük fark ağırlık ve kabuk gücüdür. Beyaz ve kahverengi yumurtalar arasındaki diğer önemli fark şu: Kahverengi yumurtalar daha pahalı. Sağlıklı gıdalar ve daha yüksek fiyatlar arasında bir ilişki olsa da, kahverengi yumurtalarda bu doğru değildir.

Yumurtalar neden beyaz yada kahverengi olur?

Yumurta kabuğunun rengi, tavuğun yetiştirildiği koşullarla değil tavuğun genetiği ile belirlenir. Genel olarak, tavukların kafalarının yanındaki renkli cilde yani kulak memelerine bakarak yumurtaların beyaz olup olmayacağını söyleyebilirsiniz. Beyaz kulak memeli tavuklar genellikle beyaz yumurta bırakırlar.

Beyaz yumurta hangi tavuktan çıkar?

Beyaz tüylü olan ve kulak lopları da beyaz olan İtalyalı Leghorn tavukları beyaz yumurtalar üretirler.

Bazı yumurtalar neden beyaz?

Yumurta kabuğu ağırlıklı olarak kalsiyum karbonattan oluşuyor. Kabuğa beyaz rengini veren de bu. Ancak bazı tavuk türleri, yumurtalarının dışını doğal pigmentlerle kaplayarak yumurtalarını avcılardan koruyucu bir kamuflaj oluşturuyor. Böylece türlerinin devamını getirecek yavrularını güvencelemiş oluyorlar.

Yumurta kabuğunun rengi neye göre değişir?

Yumurtanın kabuğunun rengi tavuğun cinsine bağlıdır. Kulakçık rengini, tıpkı insanların deri rengini belirlediği gibi kalıtsal özellikler belirler. Buna göre beyaz yumurtalar genellikle açık renkli ya da beyaz kulakçığı olan tavuklardan çıkarken; kahverengi yumurtalar kırmızı kulakçıklı tavuklar tarafından yumurtlanır.

Yumurta rengi neye göre değişir?

Yumurtanın kabuğunun rengi tavuğun cinsine bağlıdır. Bu da tavuğun kulakçık rengiyle ilgilidir. Ancak şunu hemen belirtelim ki kulakçık rengi tavuğun tüy rengiyle aynı olmak zorunda değil. Kulakçık rengini, tıpkı insanların deri rengini belirlediği gibi kalıtsal özellikler belirler.

Yumurtalar neden farklı renk olur?

Kabuğun rengini tavuğun bir geni belirliyor. Bu gen farklı türlerde kabukta farklı renkli pigment birikmesine neden oluyor böylece farklı renkteki yumurtalar oluşuyor.

Okunma: 381