John D. MacDonald Kimdir ?

John D. MacDonald Kimdir ?

genel bakış

John Dann MacDonald (24 Temmuz 1916 - 28 Aralık 1986), gerilim filmleriyle tanınan Amerikalı roman ve kısa öyküler yazarıydı.
MacDonald, çoğu Florida'da kabul edilen evinde yer alan, üretken bir suç ve gerilim romanı yazarıydı. Zamanının en başarılı Amerikan romanlarından biri olan MacDonald, kariyerinde yaklaşık 70 milyon kitap sattı. En çok bilinen eserleri arasında popüler ve eleştirel beğeni toplayan Travis McGee dizisi ve Cape Fear (1962) olarak filme alınan ve 1991'de yeniden yapılan romanı The Executioners yer alıyor. 1972'de Amerika'nın Gizem Yazarları MacDonald'a en büyük onurunu verdi. , ömür boyu başarı ve tutarlı kalite için Grand Master Ödülü. ABD kitap yayıncılığı endüstrisi, 1980'de 2.000 oy veren bir akademi ile değiştirilerek içerdekilerin yürüttüğü Ulusal Kitap Ödülleri eleştirisine cevap verdiğinde, MacDonald'ı, Gizem'i içeren o yıl Amerikan Kitap Ödülleri başlıklı ayrıntılı televizyon prodüksiyonu sırasında onurlandırdı. kategori. Stephen King, MacDonald'ı “çağımızın en büyük eğlendiricisi ve büyüleyici bir hikaye anlatıcısı” olarak övdü. Kingsley Amis, MacDonald'ın "standartlara göre Saul Bellow'dan daha iyi bir yazar olduğunu, sadece MacDonald'ın gerilim yazdığını ve Bellow'un insan kalbi olduğunu yazdı, bu yüzden tahmin et birinci sınıfları kim giyer?"


1916-1986
Amerikalı yazar.
John Dann MacDonald, John Wade Farrell, Peter Reed ismi altında.
Üretken bir eğlence romancısı olarak bilinir ve kağıt kitaplar yazarak çok çeşitli okuyucular yazmıştır. “Gecenin Sonu” (1960) gibi ciltli eserler de vardır. '64 Koyu Mavinin Hoşçakal'ı ',' Pinky Nightmare '('64) serisinden,' Solda kalanlardan biri '('67) vb. Diğer eserler arasında "kız, altın saat ve diğerleri" ('62) ve "Sky Dance Theater" ('62) bulunmaktadır. John Wade Farrell ve Peter Reed'in takma adı altında yazılmış eserler de var.

Okunma: 398