Ira Woifert Kimdir ?

Ira Woifert Kimdir ?

genel bakış

Ira Wolfert (1 Kasım 1908 - 24 Kasım 1997) Amerikan Pulitzer ödüllü bir savaş muhabiri ve yazarıydı.
New York'ta doğdu ve büyüdü. 1930'da Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun oldu.
Daha sonra 1930'lardan II. Dünya Savaşı'na kadar Kuzey Amerika Gazete İttifakı için çalışmaya başladı. 1941'de Saint Pierre ve Miquelon'u kurtarmaya yardım ettiğinde Surcouf'taydı . Kasım 1942 tarihli Guadalcanal Deniz Muharebesi hakkındaki makaleleri, onu Pulitzer Telegraphic Reporting (Uluslararası) ödülü kazandı.
1944'te Wolfert, One man Air Force'u önde gelen bir savaş asanı olan Captain Don Gentile ile birlikte yazdı. Kitap, Gentile'nin otobiyografisidir ve istismarlarını Sekizinci Hava Kuvvetleri ile P-51 Mustang'larını uçan savaş pilotu olarak ayrıntılandırmaktadır.
İlk romanı Tucker's People , 1943'te yayınlanan kısır bir New York gangsteriyle ilgili olarak hem eleştirmenler hem de halk tarafından iyi karşılandı. Wolfert, 1948'de yayınlanan uyarlama filmi Force of Evil'in senaryosunu birlikte yazdı. Aynı yıl, Aşk Anlaşması romanı ile bir kez daha başarılı oldu. Ayrıca, 1943'te çok satan görgü tanıklarının Solomons Savaşı için Savaş ve Filipinler'deki 1945 Amerikan Gerilla'yı da içeren Donanma subayı Iliff David Richardson'un sömürüsünü anlatan ve aynı adı taşıyan Ty50 filminin 1950 yılında yarattığı kurgusal olmayan yazıyı yazdı. Richardson olarak güç. Savaştan sonra, çoğunlukla Reader's Digest için yazılar yazmaya devam etti.
House Amerikan Olmayan Faaliyetler Komitesi solcu Wolfert’i dernek tarafından komünist olarak görüyordu.
Wolfert, 1928'de şair Helen Herschdorfer ile evlendi. Evlilikleri, 1985'teki ölümüne kadar 57 yıl sürdü.
89 yaşında New York Margaretville'de öldü. Kızı Ruth, oğlu Michael ve dört torun tarafından hayatta kaldı.


1908-
ABD'li gazeteciler ve yazarlar.
New York'ta doğdum.
II. Dünya Savaşı sırasında, bir sözcü olarak gönderildi ve "Solomon Adaları Savaşı" ('43) ve "Filipin Adaları'ndaki Amerikan Gerillaları" ('45) başlıklı röportajı yazdı.

Okunma: 384