Ipek bocegi tohumu neden yasak?

Ipek bocegi tohumu neden yasak?

Katkı Ipek bocegi tohumu neden yasak? by Admin Haziran 17, 2020

İçindekiler

İpek böceği tohumu neden yasak?

Ülkemizde üreticilerin ipek böceği yumurtası üretimi yapması hastalık sebebiyle yasak.

İpek böceği evde nasıl bakılır?

İpek böcekleri 7 gün 24 saat yemek yiyebilirler. Bu nedenle kapta sürekli yiyecek bulundurmanız gerekir. İpek böceklerini korumak için sıcaklığı da iyi ayarlamalısınız. Ortalama sıcaklık 25-31 derece olmalı.

İpek böceğinin ipek kumaşı nasıl elde edilir?

Böceğin vücudundan salınan bir salgıyla ürettiği iplik şeklindeki bu koza ipeğin ham maddesidir. İpek böceğinin yaptığı tek kozadan yaklaşık 1000 metre ipek teli elde edilir ve bu tel daha sonra lifler halinde üretimde kullanılır. Üretimi büyük emek isteyen ipeğin 1 kilogramı için yaklaşık 6000 tane koza kullanılır.

Ipek böceği yumurtası nasıl elde edilir?

“İpek böceğinin bıraktığı yumurtalar, bir bez içinde saklanır. Bir yıl serin yerde muhafaza edilen tırtıllar, bahara doğru havaların ısınması ile yumurtadan çıkar. İlk etapta koyu renkli ve hafif tüylü olan böceklerin tüyleri kısa sürede dökülür ve gün geçtikçe tırtıllar beyazlaşır.

İpek böceği tohumu ithalatı yasak mı?

İpek Böceği Tohumu Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca görülecek ihtiyaç üzerine verilecek ithal İpek Böceği tohumunun ithali 859 sayılı “ İpek Böceği ve Tohumu Yetiştirilmesi ve Muayene ve Satılması Hakkında Kanun”a göre (Tarım ve Köyişleri izinleri hariç) yasak bulunmaktadır.

İpek böceği nasıl bir hayvandır?

İpek böcekleri kelebeğin tırtıl halidir. Bu böcekler dut yapraklarını yer ve ipek kozası yaparlar. İpek böceği kanatları pullu olan bir böcektir. İpek böcekleri yumurtlama döneminden yaklaşık olarak 3 ve 5 gün içerisinde ölürler.

İpek böceği yetiştiriciliği nedir?

İpek böcekçiliğinde yaş kozadan ipek halıya kadar imalat aşamalarında yaklaşık 500.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Yaş kozanın ipek halıya dönüşümünde yaklaşık 14 misli katma değer sağlanmaktadır. İpek böceği yetiştiriciliğinde 35-40 günlük üretim ardından kutu başı 26 – 30 kg yaş koza elde edilebilmektedir.

İpek böceği nasıl bir ortamda yetişir?

İdeal olarak, ipek böcekleri 12 saat güneş ışığında ve 12 saat karanlık ortamda kalmak isterler. Yüzde 85-95 nem seviyesine gereksinim duyarlar. Bu şartlar altında yumurtalar 7-10 günlük bir sürede çatlar.

Okunma: 374

yodax