Insectivora Nedir ?

Insectivora Nedir ?

özet

fareleri, mol; kirpi; tenrecs

genel bakış

Afroinsectiphilia (Afrika insektivorları), son moleküler filogenetik çalışmaların sonuçlarına dayanarak önerilmiş olan bir pençedir . İçindeki taksonların çoğu bir zamanlar Insectivora düzeninin bir parçası olarak görülüyordu, ancak Insectivora'nın artık çok yönlü ve modası geçmiş olduğu düşünülüyor. Bu önerilen sınıflandırma sadece moleküler çalışmalara dayanmaktadır ve bunun için morfolojik bir kanıt yoktur.
Altın moller ve tenetler bu klavyenin bir parçasıdır. Bazıları fil füzeleri ve aardvarkları da bir parçası olarak görürler, ancak bu iki düzen geleneksel olarak ilkel ungulatlar olarak görülür. Afroinsectiphilia'nın kızkardeşi grubu da geleneksel olarak tapan olarak kabul edilen Paenungulata'dır.
Eğer Afrotheria'nın kılıcı hakikiyse, o zaman Afroinsecthilia, Pseudungulata'nın (burada Afroinsecthilya'nın bir parçası olarak kabul edilir) ve Paenungulata'nın en yakın akrabalarıdır. Morfolojik veriler tarafından yönetilen bir sınıflamada, hem Pseudungulata hem de Paenungulata, gerçek bir şekilde dokunulmamış, bu yüzden de Afroinsectiphilia ile ilişkili değildir. Bununla birlikte, DNA araştırmasının daha temel bir sınıflandırma sağladığı düşünülmektedir.
Ek olarak, afroinsektifilleri birleştiren bazı dental sinapomorfiler de olabilir: p4 talonid ve benzer genişlikte trigonid, belirgin bir p4 hipoconid, bir P4 metakonunun varlığı ve M1-2'de parazit yokluğu. Ptolemaiidans ve tubulidentatesleri birleştiren ek özellikler, spesifik olarak düz bir yüzeye kadar aşınan hypsodont molarları içerir; uzatılmış bir sempatik bölge ile uzun ve sığ bir mandibula; ve lateral daralmalarla ayrılan trigonidler ve talonidler. Hemşirelik (honnyuu) türüne bir bakış. 5 Denizaltı alt sınıfında en ilkel olan çeltik ya da yarı-değerli, insektisidal, karakterize edilmiş parmaklara sahip pençelere sahiptir. Güney Amerika ve Avustralya dışındaki dünya çapında dağıtılmış. Yaklaşık 6 çeşit Solidodonaceae, Tenckaceae, Potamogallaceae, Kinmograidae, Hedgehogidae, Russellaceae, Rosaceae, Rosaceae ve Mograidae türleri bulunmaktadır. Tesadüfen, eski günlerde, uçucu göz, Tsuyai vb. Dahil olmak üzere, şimdi bir deri bıçağı olarak eski ve örümcek gözü olarak sınıflandırılmıştır.

Okunma: 343