Incir agaci suyu sever mi?

Incir agaci suyu sever mi?

Popüler Incir agaci suyu sever mi? by Admin Temmuz 23, 2020 İncir ağacı suyu sever mi?

İncir ağacı suyu oldukça fazla miktarda seven bir ağaç türüdür. Bu nedenle genellikle bol yağış alan bölgelerde yetiştirilmektedir. Ancak kimi zaman yıllık yağış miktarının beklendiği ölçüde olmaması nedeni ile sulama yapılması gerekebilmektedir.

En güzel incir nerede yetişir?

İncir üretiminde birinci sırada yer alan Türkiye incirlerinin çoğunluğunu Ege Bölgesi’nde gerçekleştirmektedir. Bu bölge üzerinde özellikle İzmir ve Aydın illeri incirin anavatanı olarak bilinir. Dolayısıyla dünyadaki en iyi incir Ege’nin dağlık arazilerinde doğal olarak yetişmektedir.

İncir ağacı kaç günde bir sulanır?

Bahar ve yaz aylarında hasat öncesi sulamaya dikkat etmek gerekir. İncir ağacını 10 -14 gün ara ile sulamak ağaç için yeterlidir. Damla sulama ile sulayarak ağacın dibinde birikinti oluşturmayacak şekilde sulanması önerilmektedir.

İncir ağacı susuz yetişir mi?

İncir ağacının optimum yağış isteği yıllık 625 mm’dir. Yağış miktarının 550 mm’nin altına düşmesi durumunda sulanma yapılmalıdır.

Hangi ilde incir meşhurdur?

Aydın en önemli incir üretim merkezimizdir. İncirlerin büyük bir kısmı kurutularak değerlendirmektedir. Yıllık yaklaşık 300000 ton incir üretimi yapılmaktadır. İncirin %60 Aydın’da, ise İzmir’de gerçekleşir.

Iyi yaş incir nasıl anlaşılır?

Ziraat Mühendisi Dinçer Demirayak, kuru incir alırken bembeyaz incirlerin değil doğal rengini korumuş ürünlerin tercih edilmesini tavsiye ederek “Kuru incir, beyaz ve tertemiz görünümü peroksit adı verilen kimyasal madde sayesinde almaktadır. Bu nedenle ürünün doğal görünümlü olmasına özen gösterin” dedi.

Gece incir ağacının altında neden durulmaz?

incir ağaçlarının delikli yapısı çok miktarda yılan bulundurabilmesi sebebiyle ve gecenin bir yarısı kafasına işenen bir yılanın sinir ve stresle yapabileceği hamleler gözönüne alındığında cin çarpmasından daha tehlikeli sonuçlar doğurabilecek olay.

Okunma: 380