Blog Iletisim protokolleri nelerdir?
Iletişim protokolleri nelerdir?
Haberleşme Protokolü Çeşitleri
İletim Kontrol Protokolü (TCP) İnternet Protokolü (IP) Kullanıcı Datagram Protokolü (UDP) Postane Protokolü (POP) Basit Posta Aktarım Protokolü (SMTP) Dosya Aktarım Protokolü (FTP) Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTP) Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTPS)Bilgisayarlar arasındaki ortak iletişim dili protokol nedir?
İletişim protokolü veya ağ protokolü, iki ya da daha fazla bilgisayar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla verileri düzenlemeye yarayan, standart olarak kabul edilmiş kurallar dizisidir. İki sistem arasında iletişim için kullanılan dili, yani mesajlaşma kurallarını belirtir.
I2C haberleşme protokolü nedir?
I2C (Inter-Integrated Circuit), 1980’li yılların başında, Philips Semiconductor tarafından geliştirilmiş bir seri iletişim protokülüdür. İşlemci ve mikrodenetleyiciler, aynı veri yolu (bus) üzerinden, birden çok çevre birimiyle (peripheral) haberleşebilmelidir. Ayrıca başka işlemciler de çevre birimi olabilmektedir.
Ağ protokolleri nelerdir?
Ağ protokolleri, ağa bağlı bilgisayarların birbirleriyle haberleşmekte kullandıkları dillerdir.Bilgisayarlar içinde ortak bir dile gereksinim vardır.İnternette konuşulan dilin adı TCP/IP protokolüdür. İnternet ağ mimarisi katmanlı yapıdadır.
Bilgisayarlar arası iletişimi sağlayan nedir?
Anakart bu bileşenler arasındaki iletişimi sağlar ve düzenler. bilgiler RAM üzerinde tutulur.
Internette web sayfalarının transferi ve gösterimi için hangi protokol kullanılır?
FTP (File Transfer Protocol) Nedir? Dosya transfer protokolüdür.
Multilayer switch hangi katmanlarda çalışır?Ana Katman (Core Layer): Ana Katman, son kullanıcının gönderdiği ve Dağıtım Katmanında belirlenen politikalardan süzülerek gelen paketleri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yönlendirilen yere ulaşmasını sağlar. Bu katmanda çok-katmanlı (multi-layer) anahtarlar kullanılır.
Okunma: 383