Ileostomi kapatma ameliyati nedir?

Ileostomi kapatma ameliyati nedir?

Popüler Ileostomi kapatma ameliyati nedir?

İçindekiler

İleostomi kapatma ameliyatı nedir?

Loop ileostomi kapatılması: Karnın açılmasına gerek kalmadan, karın duvarına ağızlaştırılmış ostomi ağzından yapılır. Cilt ostomi kenarından 2 cm sağlam kalacak şekilde kesilir. Barsak ve ciltaltındaki dokular arasındaki yapışıklıklar serbestleştirilerek barsaklar serbestleştirilir.

Stoma kapatılması ameliyatı ne kadar sürer?

Bu işlem gerçekleştirilmediğinde çocuğunuz kalın barsağının çoğunu kullanamayacak, normal yoldan büyük abdest yapamayacaktır. Ameliyat yaklaĢık olarak 2-3 saat sürebilir. İşlem, aileden onam alan danışman doktorun dışında bir uzman hekim tarafından yapılabilir.

Kolostomi kalıcı mı?

Stoma makattan (anüsten) ne kadar uzakta ise dışkı o derece suludur. Buna göre, kolostomi çıkan kolon ve yatay(tranvers) kolonda ise dışkı daha sıvı halde, inen kolon ve sigmoid kolonda ise dışkı katı halde olur. Kolostomiler amaçlarına göre geçici veya kalıcı olabilir.

İleostomi kapatma ameliyatı nasıl yapılır?

1-Loop ileostomi kapatılması: Laparatomi yapmaya gerek kalmadan karın duvarına ağızlaştırılmış ileostomi ağzından yapılır. Cilt ileostomi kenarından 2 cm sağlam kalacak şekilde diseke edilir. Barsak ve subkutan doku arasındaki yapışıklıklar serbestleştirilerek ileum mobilize edilir.

End Ileostomy nedir?

İnce bağırsağın (ileum) bir ameliyat ile karın ön duvarına ağızlaştırılmasıdır.

Kolostomi kapatılması neden yapılır?

Kalıcı olarak yapılması kişinin bağırsaklarını normal fonksiyonunda hiçbir zaman tekrar kullanamayacağı durumlarda gereklidir. Fakat kolostominin geçici olarak yapılması da mümkündür. Artık kişinin bağırsaklarını normal şekilde kullanabilmesi mümkün ise kişinin kolostomisi kapatılır.

Geçici ileostomi ne zaman kapatılır?

Geçici ileostomiler ilk ameliyattan yaklaşık 2-3 ay sonra kapatılabilir. Bazı durumlarda örneğin hasta ilaç tedavisi alıyorsa bu süre 6-7 aya kadar uzayabilir.

İleostomi hastaları ne yemeli?

Bu gidalar; lahana, taze fasulye, portakal, marul, patlamış mısır, kereviz, ananas gibi gıdalardır. + Yüksek lifli besinleri iyice pişirerek tüketiniz. Ayrıca patlamış mısır, findık gibi bazı yiyecekler ileostomide tıkanıklığa sebep olacağından bunları iyice çiğneyiniz ya da çok fazla tüketmeyiniz.

Okunma: 385

yodax