Idealize edilmis tip ne demek

Idealize edilmis tip ne demek

Nesne Idealize edilmis tip ne demek?

İçindekiler

Idealize edilmiş tip ne demek?

sıf. (Fr. idéalisé) (Herhangi bir şeyi veya bir kimseyi) Gerçekte olduğu şekliyle, muhtemel eksik ve kusurlarıyle değil kendi zihninde mükemmelleştirerek düşünmek anlamına gelen İdealize etmek deyiminde geçer, idealleştirmek.

Idealize etme yöntemi ne demek?

İdealize tek başına kullanıma uygun olmayan ve idealize etmek şeklinde kullanılan bir sözcüktür. İdealize, hayalde bir durum ya da kişiyi mükemmel olarak canlandırmak, isteklerine uygun olarak şekillendirme halidir.

Idealize etmek ne demek psikoloji?

hayalde mükemmel olarak canlandırmak.

Idealize etmek ne demek nnd?

Kimi olguların en belirgin örneklerine dayalı bir bilimsel çözümleme aracı ve kuram yapma temeli. Idealization.

Öykünmek ne de?

Türk Dil Kurumu öykünmek kelimesini taklit etmek olarak açıklamaktadır. Birilerinin yaptığı gibi davranmak, bir şeye ve birilerine benzeme çabası göstermek eylemleri öykünme olarak tanımlanır.

Taşkın bir ruh hali ne demek?

Kişinin sevinç, güven ve her türlü etkinliklerinin normal olmayan bir biçimde arttığı ruh hastalığı. Aşırı neşe şeklinde beliren psişik hastalık. Esirgeyen.

Öykünmeye çalışmak ne demek?

Kelime olarak; birine veya bir şeye benzemeye çalışmak, taklit etmek anlamına gelen öykünme, aşağıdaki anlamlara gelebilir: Öykünücü, bir bilgisayar ortamını donanımsal veya yazılımsal olarak taklit eden yazılım. Taklit, bir öğeye benzemeye çalışma, başka kimselerin davranışlarını taklit etme.

Taşkın insan ne demek?

Kişinin aşırı sevinç, konuşkanlık, hareketlilik ve bazen saldırganlık durumu ile güvensizlik, derin üzüntü ve kendini yok etme dilekleri arasında düzgün aralıklarla gidip geldiği bir çıldırı.

Taşkın ne demek TDK?

Taşkın isminin anlamı ise şu şekilde; 1. Coşkulu, coşkun. 2.

İdéal olan ne demek felsefe?

İdeal hakkında Türk Dil Kurumunun açıklamaları şu yöndedir: – Felsefe alanında bulunan ve felsefecilerin değinmekte olduğu ülkü kavramıdır. – Uygun, kabul edilen unsur, düşünce.

Okunma: 318