Icecek servisi hangi taraftan yapilir?

Icecek servisi hangi taraftan yapilir?

İçindekiler

İçecek servisi hangi taraftan yapılır?

Servisi misafirlerin sağından ve sağ elle yapın. Misafirin önünde eğilmeyin. Saat yönünde servis yapın. Boşları da sağ taraftan, sağ elle toplayın.

Protokole çay servisi nasıl yapılır?

Çay veya kahve tabağa döküldüğün de tabak alınması mümkün değilse tabağa kâğıt peçete konabilir. Çay, kahve, süt, meyve suyu ve su servisi konuğun sağından yapılır; boş bardak ve fincanlar solundan alınır.

Resmi yemeklerde nelere dikkat edilmeli?

Protokol yemeklerinde uygulanacak nezaket kurallarından biri de cep telefonu gibi özel eşyalarınızın masada bulunmamasıdır. Elleriniz daima masasının üzerinde bulunmalı, başka bir şeyle meşgul olmamalıdır. Özel eşyalarınızı protokol masalarına koymamanız nezaket ve saygı kurallarına uygun olacaktır.

Boşlar nereden toplanır?

Sol el misafirden uzaklaştırılarak tabaktaki çatal ucu ileriye bakacak şekilde baş parmakla sabitlenir. Bıçak ise sırt kısmıkendimize dönük olacak şekilde, çatalın altına sokulur. Kaşıklar da aynıçatallar gibi dizilir. Servis öncelik sırasına göre, öncelik sırasıyoksa saat yönünde yürünerek bütün boşlar toplanır.

Çay servisi hangi taraftan yapılır?

Her kişi için bir servis tabağı, çatal, bıçak ve bir peçete konur. Çay masasında servis sağ tarafta bulunan çay fincanına sağdan yapılır. Kişinin önünde bulunan servis tabağı pasta veya küçük kanapelerin yenmesi için yardımcı olur.

Çay ikramı nasıl yapılır?

Çay servisinde yenecek maddelerin genellikle pastaların çok taze olmasına önem verilmelidir. Türk çayı çok iyi demlenmeli ve taze çayla yapılmalıdır. Yabancı ülkelerde çay servisi yapılırken daima çay yanında süt veya küçük bir kapta krema ile servis edilir. Kullanılan araçlar son derece temiz olmalıdır.

Alakart yemek servisi nasıl yapılır?

Alakart Yemek Servis Düzeni Alakart menü servisinde, tatlılar için ana yemekten sonra ikinci bir kez sipariş alınır. Tatlı, meyve veya kahve için gerekli olan servis takımı ana yemek servisinin kaldırılmasından sonra masaya eklenir. Bu masa düzeni aynı zamanda resmi bir davet- yemek masa servis düzenidir.

Resmi protokol yemeklerinde bir garson en fazla kaç kişiye hizmet vermelidir?

Düz baş masa merkezli, yuvarlak masalarda genel oturma planı; 40-50 kişilik resmi yemeklerde uygulanır. Ziyafetlerde resmi protokollerde garson altı kişiye veya en fazla sekiz kişiye servis yapmalıdır. Komi servis yapmamalıdır, sadece mutfak ile salon bağlantısını temin etmelidir.

Okunma: 378