Hemiplejik hastalarda kullanilan ortezler nelerdir

Hemiplejik hastalarda kullanilan ortezler nelerdir

Popüler Hemiplejik hastalarda kullanilan ortezler nelerdir? by Admin Haziran 17, 2020

İçindekiler

Hemiplejik hastalarda kullanılan ortezler nelerdir?

Felçli hastalarda en çok ayak bileğini destekleyen AFO denilen ortezler kullanılır. AFO’lar hastanın kas sertliği ve hareket kabiliyetine göre çeşitli kalınlıklarda, eklemli ya da eklemsiz olabilir.

Üst Ekstremite Ortezlerinin kullanım amaçları nelerdir?

Üst ekstremite ortezleri kullanımının temel amacı, uzanma, kavrama, taşıma ve bırakma fonksiyonlarını korumak veya yeniden oluşturmaktır. Üç nokta kontrol konsepti (Genellikle ekleme bir yönde güç uygulanırken eklemin distali ve proksimaline karşı yönde güçler uygulanır).

Üst Ekstremite ortezleri nelerdir?

Üst Ekstremite Ortezleri

Omuz deformite ortezleri; (air plane -uçak ortezi-; omuz askıları,clavikula tespit bandajı vs.) Sarmiento. Açı ayarlı dirsek kontraktür ortezleri. Statik dirsek ortezleri. İstirahat amaçlı statik splintler (el,el bileği ve parmaklar için) Dinamik splintler( el,el bileği ve parmaklar için)

Ayak ortezleri nelerdir?

Ayak Ortezleri; Ayak deformasyonları için uygulanan ortezlerdir.

Ayak deformasyonu fazla olan hastalarda uygulanır. Hastanın yürümek için ayakkabı ile kullandığı ortezlerdir. İstirahat amaçlı kullanılan ortezler ayak ile ayak bileğine pozisyon verip kontraktür gelişmesini engellemek amacı ile kullanılır. KAFO ortezi nedir?

KAFO Diz Ayak Bileği ve Ayak Ortezi; KAFO, yani açılımı Knee, Ankle, Foot, Orthosis (diz, ayak bileği, ayak ortezi) çeşitli sebeplerden bacağını hissedemeyen ya da kontrol edemeyenler için tasarlanmış bi cihazdır. Diz, eklemsiz yada eklemli olabilir. …

Ayak Ortezleri nelerdir?

Ortezlerin kullanım amaçları nelerdir?

Ortezler, uzuvları hareketsiz kılma, mobilizasyon, düzeltme, rahatlatma ve stabilizasyon amacıyla kullanılırlar. Problemli vücut bölgesi ortez yardımı ile hareketsiz hale getirilebileceği gibi doğru pozisyonda hareketine devam etmesine de yardımcı olur. Ortezleri doğru postür ve hareket için kullanmak da mümkündür.

Ortez hangi hastalıklarda kullanılır?

Kullanıldığı Durumlar;

İnme nedenli düşük ayak. Kafa travması sonrası gelişen yürüme problemi. Spastisite ile birlikte düşük ayak. Serebral Palsy’li yürüme problemi olan çocuklar. Aşırı kilolu nöropati nedenli düşük ayak hastalar. Ayak bilek deformitesi. Charcot ayak. Ortez Protez malzemeleri nelerdir?

Alt ekstremite ortezlerinin yapımında kullanılan malzemeler

Çelik. Karbongrafit. Alüminyum. Plastik(termoset plastikler,termoplastikler) Deri. Velkro. Pirinç

Okunma: 374

yodax