genel bakış
Helmar Gunter Frank (19 Şubat 1933, Waiblingen - 15 Aralık 2013, Paderborn) Alman matematikçi ve pedagojistti. Matematiksel yöntemleri öğretim ve psikolojide uygulayan ilk bilim insanları arasındaydı. Zekayı bireyler arasında karşılaştırmak yerine mutlak ve homojen bir ölçekte ölçmek için bir yöntem geliştirdi.Frank doktorasını 1959'da Stuttgart Üniversitesi'nden alarak, bilgi estetiğinin ilkeleri üzerine çalıştı. 1961'den 1963'e kadar, Karlsruhe Üniversitesi'nde "öğrenme otomatları" konusunda araştırma grubunun bir üyesiydi. 1963'te Pädagogische Hochschule Berlin'de (Almanya'da en genç tam profesör olan 30 yaşında) bilgi bilimleri profesörü (sonra sibernetik) olarak atandı ve Sibernetik Enstitüsü'nü kurdu.
1972'de, siber-psikoloji ve pedagoji teorisi üzerine çalışmalarını sürdürdüğü Paderborn Üniversitesi'nin kurucularından biri oldu. 1985 yılında Reinhard Selten, Ivo Lapenna, Fabrizio Pennacchietti, Humphrey Tonkin ve diğerleri ile birlikte uluslararası bir bilim akademisi olan Akademio Internacia de la Sciencoj San Marino'yu (AIS) kurdu. Aralık 2007'ye kadar başkanlığını yaptı.
1970'lerin sonunda ve 1980'lerin başında, Esperanto'nun propaedeutik değeri üzerine uluslararası bir öğretim denemesinin başlatıcısı ve bilimsel değerlendiricisi idi.
1998 yılında 1. sınıf Bundesverdienstkreuz ile ödüllendirildi. Frank, Technische Universität Berlin'de ve Guangzhou, Nitra, Prag, Rosario ve Sibiu üniversitelerinde misafir veya onur profesörü olarak ders verdi. Grundlagenstudien aus Kybernetik und Geisteswissenschaft bilim dergisinin kurucusu ve uzun süredir editörlüğünü yaptı.
Frank'in karısı Věra Barandovská-Frank tanınmış bir Çek Esperantisti.
1933-
Alman pedolog.
Berlin Eğitim Üniversitesi Profesörü ve ekli Sibernetik Enstitüsü direktörü.
Coupe ve ark. İle Almanya'yı temsil eden eğitim sibernetiği araştırmacısı. 1963 Berlin Eğitim Üniversitesi profesörü ve Sibernetik Enstitüsü başkanı. '64'te Uluslararası Program Eğitim Derneği'nin kuruluşuna katıldı ve sibernetik perspektifinden pedagoji, psikoloji, felsefe ve estetik üzerine sayısız kitap ve bildiri yayınladı. '69'da sibernetik pedagojinin bilimsel teorilerini düzenledi ve matematiksel bir temel olarak göstergebilimden pedagojinin problemlerine yaklaştı, bilgi teorisi, bilgi teorisi, genel sistem teorisi ve sibernetik temel teorisi "
Okunma: 509