Hareketsiz kalan banka hesaplari kac yilda kapanir

Hareketsiz kalan banka hesaplari kac yilda kapanir

Blog Hareketsiz kalan banka hesaplari kac yilda kapanir? by Admin Mayıs 27, 2020

İçindekiler

Hareketsiz kalan banka hesapları kaç yılda kapanır?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesi gereğince, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesapların zaman aşımına tabi olduğu belirtildi.

Banka hesabını kapatmak için ne yapmalıyım?

Şubeden hesap kapatma işlemleri için gerekli belgeler hesap cüzdanı, kimlik, hesap kapatma talimatıdır. Hesap kapatma talimatı için bankalarda görevli çalışanlar size hazır dilekçelerinden bir adet vereceklerdir veya sitemizden kapatmak istediğiniz bankaya vereceğiniz dilekçe örneğini indirebilirsiniz.

Banka hesabı açık kalırsa ne olur?

Bankalar kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplardan hesap işletim ücreti alabilecekler. Ancak bu ücret alınmadan önce müşteriye bilgi verilecek. 30 gün içinde hesap kapatılmazsa banka işlem ücreti alacak.

Banka hesabı ne zaman aktif olur?

Hesaba ait banka kartı, ortalama 14 gün içerisinde belirtilen adrese teslim edilir. Kart teslim alındıktan sonra, telefon bankacılığını aracılığıyla kartın şifresi belirlenerek, aktif olarak kullanılmaya başlanabilir.

Kullanılmayan banka hesaplarına ne olur?

Bir bankada hesap açtırıp sonra da uzun süre kullanmayabilirsiniz. Özellikle de hesabı belli bir amaç için açtırmışsanız, bir hesabınız olduğunu dahi unutabilirsiniz. Ancak birkaç yıl önce değişen yönetmeliğe göre artık kullanılmayan banka hesabı için de hesap işletim ücreti kesilebilecek.

Kullanılmayan banka hesabı ne olur?

1 Eylül 2013’te yürürlüğe giren tebliğ de kararın ardından uygulanmaya başlandı. Buna göre, hareketsiz olarak kabul edilen vadesiz mevduat hesapları, kredi kartları ve özel cari hesaplar kapatılacak. Bu hesapların tespiti yapıldıktan sonra müşterilere 1 ay içinde haber verilecek.

Okunma: 318