Hangi mineral eksikliginde kemiklerde yumusama meydana gelir?

Hangi mineral eksikliginde kemiklerde yumusama meydana gelir?

Katkı Hangi mineral eksikliginde kemiklerde yumusama meydana gelir? by Admin Mayıs 4, 2020

İçindekiler

Hangi mineral eksikliğinde kemiklerde yumuşama meydana gelir?

Osteomalazi genellikle D vitamini eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan kemik yumuşaması hastalığıdır.

Kemik güçsüzlüğü nedir?

“Osteomalazi; kemiklerde yumuşama ve zayıflama olarak tanımlanan, özellikle kadınlarda görülen ve tedavi edilebilen bir kemik hastalığı…” Osteomalazi, D vitamini eksikliğine bağlı gelişen, yetişkinlerde görülen kemiklerin yumuşaması ve zayıflamasına neden olan bir kemik hastalığıdır.

Kemik deformasyonu ne demek?

Osteomalazi olarak da bilinen kemik yumuşaması, sıklıkla D vitamini eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kemik yumuşaması, adından da anlaşılacağı üzere, kemik dokusunun bozulması ve deformasyonu olarak tanımlanabilir. Hemen hemen her yaştan insanda görülebilen bu hastalık, sıklıkla yaşlılarda ortaya çıkar.

Osteoporoz hangi mineral eksikliğinde görülür?

OSTEOPOROZ | TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ D vitamini başta kemikler olmak üzere vücudumuzun pek çok yerinde önemli görevleri olan bir vitamindir. D vitamini eksikliği veya yetersizliği erişkinlerde Osteomalazi ve çocuklarda Raşitizm denilen hastalığa neden olur.

Kemikler neden eğilir?

Kemik yumuşaması (Osteomalazi), genellikle ciddi D vitamini eksikliğinden kaynaklanan kemiklerin belirgin bir şekilde yumuşamasını ifade eder. Osteomalazili çocukların ve genç yetişkinlerin yumuşamış kemikleri, özellikle bacakların ağırlık taşıyan kemiklerinde büyüme sırasında eğilmeye neden olabilir.

D vitamini sürekli neden düşer?

D vitamini eksikliğinin en yaygın nedeni, güneş ışığına yeterince maruz kalmamaktır! Bununla birlikte gün içerisinde uzun süre kapalı ortamda kalanlar, ciddi karaciğer-böbrek hastalığı olanlar, rifampisin (tüberküloz-verem ilacı), epilepsi-sara ilacı kullananlar D vitamini eksikliği riski altındadırlar.

Kemik erimesi hangi mineral eksikliğinden kaynaklanır?

Yaş ilerledikçe kemik yapımı kemik yıkımına yetişemez hale geldiğinden kemik erimesi süreci başlar ve bu durum yetersiz beslenme ile bir araya geldiğinde osteoporoz adı verilen tablo ortaya çıkar. Kemik erimesinin ortaya çıkışında etkili olan risk faktörleri şunlardır: Yetersiz kalsiyum, fosfor ve D vitamini alımı

Okunma: 343