Hangi durumlarda cene ameliyati yapilir?

Hangi durumlarda cene ameliyati yapilir?

Blog Hangi durumlarda cene ameliyati yapilir?

İçindekiler

Hangi durumlarda çene ameliyatı yapılır?

Üst çenenin gelişiminin tam tamamlanmadığı durumlarda, Diş ve ağzın iskelet yapısındaki bozuklukların olması durumunda, Hastalardaki konuşma bozukluklarının olması durumunda, çene ameliyatları yani ortognatik cerrahisi uyglanmaktadır.

Çene ameliyatı kaç yaşında yapılır?

Erken yaşlarda yapılan kemik ameliyatlarında, kemik gelişimi etkilenebileceği için genel olarak çene ameliyatları da 18 yaşından sonra yapılır. Aşırı gelişim geriliğine bağlı, beklenilmemesi gereken durumlarda; kemiklerin boyunu uzatmak amacı ile daha küçük yaşlarda da ameliyat yapılabilir.

Çene ameliyatını ssk karşılıyor mu?

Çene iskeletinde problemlerin olması veya dişlerin yapılarının bozulması gibi durumlarda; SSK ile diş teli yaptırmak mümkündür ve devlet hastaneleri tedavi masraflarını karşılamaktadırlar. Çene şekil bozukluklarının onarılması ve düzeltilmesi için uygulanan diş teli tedavisini devlet karşılamaktadır.

Çene ameliyatını hangi doktor yapar?

Çene ameliyatlarını çene cerrahisi alanın da uzmanlaşmış plastik cerrahlar yapabilir. Estetik cerrahi uzmanı bir doktorun çene cerrahisi alanında özel bir eğitim alarak ameliyat yapması muhtemeldir.

Tel takınca çene düzelir mi?

Çene bozuklukları erken yaşlarda tel tedavisi ile tamamen düzeltilebilir. Yani çene ileri ya da geri alınabilir. İleri yaşlarda da ameliyata gerek kalmadan düzeltilebilen birçok problem vardır. Kapanma bozukluğu, çene geriliği gibi sorunlar yay ve lastik kullanımıyla düzelebilir.

Tel taktırmak çeneyi düzeltir mi?

Çene Bozuklukları Tel Tedavisi İle Düzeltilir Mi? Çene bozuklukları yaş ilerlememiş ise tel tedavisi ile tamamen düzeltilip gerek duyulduğunda çene ileri ya da geri alınabilir. Bunun dışında ilerleyen yaşlarda da ameliyata gerek duyulmadan düzeltilebilen pek çok sorun vardır.

Alt çene önde ise ne yapılır?

Örnek olarak alt çene ileriliği, alt çenenin geride olması veya üst çenenin önde olması küçük yaşlarda “ortopedik tedavi” ile düzeltilebilir. Yalnız dişlerin düzeltilmesi ise “Ortodontik tedavi” ile elde edilir, fakat çoğu zaman ortopedik tedavi ve ortodontik tedavi birlikte yürütülür.

Devlet hastanesinde çene ameliyatı yapılıyor mu?

Devlet hastanelerinde de tabi ki çene cerrahisi alanında uzmanlaşmış estetik cerrahlar bulunabilir. Fakat bur da dikkat edilmesi gereken en önemli olay, çene cerrahının başarılı , konusun da birçok ameliyata girmiş olması kısaca tecrübesi olması gerektiğini unutmayın.

Okunma: 343