Halokarbon gazli sonduruculer hangi yanginlarda kullanilir?

Halokarbon gazli sonduruculer hangi yanginlarda kullanilir?

Nesne Halokarbon gazli sonduruculer hangi yanginlarda kullanilir?

İçindekiler

Halokarbon gazlı söndürücüler hangi yangınlarda kullanılır?

Halon gazı A sınıfı yangınlar üzerinde kullanılan bir çeşit söndürme sistemidir. Ahşap, kağıt, kumaş gibi katı maddelerin yanmasıyla oluşan yangınlarda Halon gazı rahatlıkla kullanılabilir. Kuru kimyevi tozlu yangın söndürücüler kapsamında değerlendirilen halon gazı A, B ve C sınıfı yangınlarında fazlasıyla etkilidir.

Halokarbon yasak mı?

1/1/2016 tarihinden itibaren halonların kullanımı tamamen yasaktır. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları için 1/1/2016 tarihinden sonra bu maddelere ihtiyaç duyulması halinde konu Bakanlıkça değerlendirilir. herhangi bir aerosol ürünün üretiminde kullanılamayacak.

Hangi yangın söndürücü nerede kullanilir?

Kuru kimyevi tozlar, temel olarak parlayıcı sıvı yangınlarında kullanılır. Elektriksel olarak yalıtkan olduklarından, enerjili elektrik donanımı ilgilendiren parlayıcı sıvı yangınlarında da etkilidirler. Fakat kirletici özelliği nedeniyle elektronik cihaz, hassas makina ve motor yangınlarında tercih edilmezler.

Halokarbon gazları nedir?

HALOKARBON SOĞUTKANLAR Halokarbonlar, karbon atomu ve en az bir tane halojen (flor, klor, iyodun ve bromin) içeren ve insan yapımı bir gaz olan bileşik grubudur. Halokarbonlar çeşitli endüstriyel amaçlar için 1928 yılında yapay olarak üretilmeye başlanmıştır.

Halokarbon nerede kullanılır?

Halokarbon gazlı yangın söndürme tüplerinin kullanım alanları Halokarbon gazlı yangın söndürücüler; bilgi işlem odaları, UPS, bilgisayarlı ortamlar, yüksek gerilim panoları, trafolar, elektronik devreler,elektronik cihazların sık olduğu ortamlar gibi yerlerde kullanılır. Elektrik iletkenliği yoktur.

Halokarbon söndürücü nedir?

Halonlar, yüzyılın başlarında yangın söndürmek ve patlamaları önlemek için kullanılmış düşük toksikligi olan dayanıklı maddelerdir. Günümüzde Halon 1211 (sıvı etken) temel olarak taşınabilir ve tekerlekli söndürücülerde, Halon 1301 (gaz etken) ise otomatik söndürme sistemlerinde kullanılır.

Halokarbonlu yangın söndürme maddeleri nelerdir?

Halokarbonlu Seyyar Söndürücüler Çevre dostu HCFC gaz karisimlari ile üretilmis ve halojenlendirilmis hidrokarbonlar, ozon tabakasina zarar vermeyen ( CLEAN AGENT ) yangin söndürme ajanlaridir.

Okunma: 344