Hali guveden nasil korunur

Hali guveden nasil korunur

İçindekiler

Halı güveden nasıl korunur?

Terebentin: Halılarınızı ele geçiren güvelerden kurtulmanın bir başka yolu da elektrikli süpürge ve fırçalama evresinden sonra terebentine batırılmış bir bezle silmektir. Güveleri uzaklaştıracak olan terebentin sayesinde halınız güve istilasından kurtulabilir.

Elbiselerde güve neden olur?

Yünlü kıyafetler, saç, tüy, kürk ve keçe gibi malzemelere düşkünlerdir. Kapalı yerler ve nemli ortamlar en sevdikleri ve karınlarını doyurmak için arayışa girdikleri ortamlardır. Ayrıca nem, bu güvelerin üremesi için de uygun koşulları yaratır.

Yün kilim güveden nasıl korunur?

Kullanmadığınız yün halı ve kilimler kısa sürede güve yapacaktır. Bunu engellemek için içine kesinlikle naftalin koyun. En az iki ayda bir halı ve kilimlerinizi havalandırın ve naftalinleri yenileyin.

Güve gelmemesi için ne yapmalı?

EVDE KIYAFET GÜVESİ OLUŞUMU NASIL ENGELLENİR? *

Kıyafetlerinizi dışarıdan geldikten sonra fırçalayarak üzerindeki tozlardan arındırın. Dolaplarınızı havalandırın. Kıyafetleri bir iki kez giydikten sonra yıkayın. Mevsim değişikliklerinde kaldırdığınız kıyafetler ya da halılar güvelerin en sevdiği alanlardır. Elbise güvesi nasıl anlaşılır?

Evde güve istilasını hemen anlamanız zor. Ancak kıyafetlerinizde ya da bakliyat paketlerinde delikler görüyorsanız, evinizde güvelerin varlığını kontrol etmelisiniz. Güve istilasının en net işareti delikler, tozlar ve ağlardır. Dolap köşelerinde ağlar görüyorsanız, dolabınızda beslenen güveler olduğu anlaşılır.

Güve kelebekleri nasıl yok edilir?

Evdeki güvelerden kurtulmanın yollarından ilki sirkeli su ile tüm dolapları silmek ve elektrikli süpürge ile süpürmektir. Dolabın tüm köşelerini detaylı silmelisiniz. Sirke, dolabınızda tekrar güvelerin ortaya çıkmasını engeller. Bunun için 1 ölçü sirke ile 2 ölçü suyu karıştırın.

Yün kilim nasıl saklanır?

Halı ve kilimlerinizi rulo yaparken, hav yatım yönünden olmasına dikkat edin. Bu süre içinde kullanmadığınız yün halılar kesinlikle güve yapacaktır. Bunu engellemek için içine naftalin koyun ve 1,2 ay süreyle yün halılarınızı havalandırın ve naftalinleri yenileyin.

Okunma: 345