Hakiki Maras dondurmasi nasil yapilir?

Hakiki Maras dondurmasi nasil yapilir?

Cankurtaranlar Hakiki Maras dondurmasi nasil yapilir? by Admin Haziran 17, 2020

İçindekiler

Hakiki Maraş dondurması nasıl yapılır?

Maraş Dondurması Nasıl Yapılır?

5 su bardağı sütü derin bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynayan süte toz şekeri ekleyerek karıştırın. Bir kasenin içerisine ılık su ve salebi koyarak eritin. Kaynayan şekerli sütün içerisine, salebi yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kahraman Maraş dondurması nasıl yapılır?

Maraş dondurmasının yapılışı ise şu şekildedir; Kaynayan süte hazırladığınız şekeri koyarak kaynatmaya devam edin. Ayrı bir yerde küçük bir kâse içerisinde de olabilir, salebi su ile eritin. Kaynayan şekerli sütün içerisine erittiğiniz salebi yavaş yavaş dökün ve bir yandan da sütü karıştırmaya devam edin.

Iyi bir dondurma nasıl yapılır?

Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin. Sütü kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın.

Maraş dondurması ne ile yapılıyor?

Ev Yapımı Maraş Dondurması Tarifi İçin Malzemeler

5 su bardağı keçi sütü 1 buçuk su bardağı toz şeker. 1 paket vanilya. 2 tatlı kaşığı silme saf sahlep. Maraş dondurması ne sütü ile yapılır?

Geleneksel Maraş dondurmasının yapımında süt, sahlep ve şeker kullanılmaktadır. Kullanılan sütün keçi sütü olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü Maraş dondurmasına has tadı veren en etkili faktör keven otlarıyla beslenen keçilerden sağılan sütdür.

Maraş dondurmanın içinde ne var?

Maraş dondurması içinde neler var?

Maraş dondurması neden Süner?

Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en belirgin özellikleri dondurmanın uzaması ve erimemesi. Dondurmanın bu şekilde uzamasını sağlayan üretimindeki etkin madde olan salepten kaynaklanıyor. Salep, dağlık kesimlerde yetişen yabani orkidenin kök tohumlarından elde edilmekte.

Maraş dondurması hangi keçi sütü?

Okunma: 319